Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Първите вилици се ползвали само за ритуалиПървите вилици се ползвали само за ритуали
05 Април
Дори и в Библията се споменава използването на вилици при религиозни церемонии на древните юдеи. Интересен факт е, че първите вилици в почти всички култури на планетата не са служели за хранене....
Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!
26 Април
Дори да се храниш в офиса, вземи истинска вилица, нож или лъжица!...
Месеница ВилиМесеница Вили
28 Март
Замесваме меко тесто от активираната мая, разбита в топлата вода, със захарта и останалите продукти. От яйцето жълтъкът е за намазване, а белтъкът-в тестото. Оставяме да втаса 40 минути, разделя се на 3 топки. Всяка се...
Пита ВИЛИПита ВИЛИ
21 Дек.
Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта и оставете да бухне. Смесете останалите продукти и замесете средно меко тесто. Оставете го на топло място за около 40 минути. Разделете втасалото тесто на 2 части. Първата...
Реване ВилиРеване Вили
14 Януари
1
От изброените продукти се приготвя сместа за реването, като се прибавят по реда, в който са изброени. Сместа се сипва в подмазнена тава и се пече в силна фурна 220 градуса. Оставя се да изстине. Прави се сироп и още...
Умна вилица соли манджите по наш вкусУмна вилица соли манджите по наш вкус
17 Февр.
1
Уникална Е-вилица ще улесни живота ни. Почитателите на солените ястия най-после ще могат да са спокойни за холестерола си....
Как се подреждат нож и вилица?Как се подреждат нож и вилица?
08 Окт.
Дори и да не се налага да приготвяте маса за официално събитие, а просто за близки приятели, трябва да знаете, че от лявата страна се слагат вилиците, а от дясната – лъжицата и ножа....
Kекса на ВилиKекса на Вили
01 Март
Захарта и яйцата се разбиват добре да побеляване на сместа. Добавя се олиото на тънка струя при непрекъснато бъркане. Прибавя се прясното мляко и по малко брашното, омесено с бакпулвера и ванилията. Бърка се до усвояването...
Милинките на ВилиМилинките на Вили
05 Февр.
5
Маята се разбърква с топлата вода и захарта. Оставя се докато отгоре се получат мехурчета и сипваме в пресято брашно. Добавя се прясното мляко, яйцето, солта, оцета. Замесваме тесто и оставяме докато удвои обема си. С...
Запеканката на ВилиЗапеканката на Вили
02 Февр.
3
Сваряват се обелените и нарязани на колелца картофи, броколи в подсолена вода за 10 минути. Отцеждаме и сипваме в намазана с масло тавичка. Овкусяваме с малко сол, черен пипер и чубрица. Отгоре се натрошава сиренето....
Зимна капама ВилиЗимна капама Вили
23 Януари
1
Първо, в тиган се загрява олиото и се запържва оризът, докато стане прозрачен, налива се 50 мл вода и се овкусява със сол, счукан кимион и черен пипер. На дъното на глинен съд се поставя цял лист от киселото зеле, останалото...
Панирани пилешки филенца на ВилиПанирани пилешки филенца на Вили
03 Февр.
Нарязва се пилешкото месо на филенца. Поръсваме със сол и черен пипер. Смесва се соев сос и горчица. Намазваме филето и оставяме да поеме поправките за 30 минути. В купа се разбиват яйцата, брашното сипваме в чиния...
Вили Марковска стана мъжка майкаВили Марковска стана мъжка майка
19 Март
1
Вили Марковска покори и феновете на сериала Столичани в повече, в който обаче спря да се снима, когато бременността й напредна. Вили Марковска се снима от съвсем малка в кинопродукции....
Вили Марковска стресира без гримВили Марковска стресира без грим
03 Окт.
Красивата актриса Вили Марковска се запусна. На последния фотос тя стресира феновете си без капка грим. Лицето на Марковска определено е в плачевно състояние....
Как са се появили вилиците? Кратка история на приборите за храненеКак са се появили вилиците? Кратка история на приборите за хранене
16 Юли
Преди 300 години вилиците са рядкост в Европа. Между другото, в Германия първи през 18 век се сещат да извият зъбците на вилиците....
Вили Марковска е бременна с момиченцеВили Марковска е бременна с момиченце
14 Дек.
Актрисата Вили Марковска очаква дете, което трябва да се роди в края на април следващата година. Самата Вили дори задочно разкрива, че очаква момиченце....
Историята на вилицата - от Античността до днесИсторията на вилицата - от Античността до днес
02 Дек.
И още нещо любопитно - и днес все още някои вилици съществуват само с два или три зъба - вилиците за стриди, вилиците за миди и вилиците за охлюви....
История и приготвяне на фондюИстория и приготвяне на фондю
03 Юни
1
И така всеки потапял в тигана забодени на дълги вилици залъци хляб, които внимателно завъртали, за да се овалят от всички страни със сирене....
Правилно подреждане на прибори на масатаПравилно подреждане на прибори на масата
11 Април
3
Приборите за риба са вилица с къси зъбчета, четири на брой и вдлъбнатина за отстраняване на костите. Ножът е къс с широко острие, под формата на лопатка. Приборите за плодове са вилица и нож....
Да ядем яйца изисканоДа ядем яйца изискано
06 Март
Пълнените яйца се ядат с помощта на вилица и нож. Пъдпъдъчите, пълни с хайвер, обикновено се ядат с ръце....
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеСъвети за поднасяне на риба и морски дарове
29 Май
Когато сервирате риба, добре е освен традиционните ножове и вилици да дадете на гостите възможност да използват и специален нож за нарязване на риба, както и специална вилица....
Кулинарна употреба на ЕменталКулинарна употреба на Ементал
31 Август
Върху тънки дълги вилици се нанизват парченца хляб и се топват във фондюто....
Аранжиране и поднасяне на празнични ястияАранжиране и поднасяне на празнични ястия
23 Дек.
1
Ако се събирате само със Вашето семейство или най-близки приятели и все пак искате да ги впечатлите, е добре да имате подготвени по една голяма и една средна вилица, голям и среден нож, голяма и средна лъжица....
От коя страна се слага вилицата на масата?От коя страна се слага вилицата на масата?
01 Окт.
В случай, че в менюто е включен и десерт, за чиято консумация е нужна вилица, то тя се поставя над чинията, заедно с малка лъжичка....
Как да ядем раци и други морски даровеКак да ядем раци и други морски дарове
04 Септ.
С помощта на тази вилица се изгребва и месото от опашката – първо от единия край, после от другия. Едрите скариди се разрязват с помощта на вилица, като леко се придържа чинията с лявата ръка....