Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Първите вилици се ползвали само за ритуалиДори и в Библията се споменава използването на вилици при религиозни церемонии на древните юдеи. Интересен факт е, че първите вилици в почти всички култури на планетата не са служели за хранене....
05 Април
Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!Дори да се храниш в офиса, вземи истинска вилица, нож или лъжица!...
26 Април
Месеница ВилиЗамесваме меко тесто от активираната мая, разбита в топлата вода, със захарта и останалите продукти. От яйцето жълтъкът е за намазване, а белтъкът-в тестото.
Оставяме да втаса 40 минути, разделя се на 3 топки. Всяка се...
28 Март
Пита ВИЛИРазтворете маята в топлата вода заедно със захарта и оставете да бухне. Смесете останалите продукти и замесете средно меко тесто. Оставете го на топло място за около 40 минути.
Разделете втасалото тесто на 2 части. Първата...
21 Дек.
Реване ВилиОт изброените продукти се приготвя сместа за реването, като се прибавят по реда, в който са изброени.
Сместа се сипва в подмазнена тава и се пече в силна фурна 220 градуса. Оставя се да изстине.
Прави се сироп и още...
14 Януари
1
Умна вилица соли манджите по наш вкусУникална Е-вилица ще улесни живота ни.
Почитателите на солените ястия най-после ще могат да са спокойни за холестерола си....
17 Февр.
1
Как се подреждат нож и вилица?Дори и да не се налага да приготвяте маса за официално събитие, а просто за близки приятели, трябва да знаете, че от лявата страна се слагат вилиците, а от дясната – лъжицата и ножа....
08 Окт.
Kекса на ВилиЗахарта и яйцата се разбиват добре да побеляване на сместа. Добавя се олиото на тънка струя при непрекъснато бъркане.
Прибавя се прясното мляко и по малко брашното, омесено с бакпулвера и ванилията. Бърка се до усвояването...
01 Март
Милинките на ВилиМаята се разбърква с топлата вода и захарта. Оставя се докато отгоре се получат мехурчета и сипваме в пресято брашно. Добавя се прясното мляко, яйцето, солта, оцета.
Замесваме тесто и оставяме докато удвои обема си. С...
05 Февр.
5
Запеканката на ВилиСваряват се обелените и нарязани на колелца картофи, броколи в подсолена вода за 10 минути.
Отцеждаме и сипваме в намазана с масло тавичка. Овкусяваме с малко сол, черен пипер и чубрица. Отгоре се натрошава сиренето....
02 Февр.
3
Зимна капама ВилиПърво, в тиган се загрява олиото и се запържва оризът, докато стане прозрачен, налива се 50 мл вода и се овкусява със сол, счукан кимион и черен пипер.
На дъното на глинен съд се поставя цял лист от киселото зеле, останалото...
23 Януари
1
Панирани пилешки филенца на ВилиНарязва се пилешкото месо на филенца. Поръсваме със сол и черен пипер. Смесва се соев сос и горчица.
Намазваме филето и оставяме да поеме поправките за 30 минути.
В купа се разбиват яйцата, брашното сипваме в чиния...
03 Февр.
Вили Марковска стана мъжка майкаВили Марковска покори и феновете на сериала Столичани в повече, в който обаче спря да се снима, когато бременността й напредна. Вили Марковска се снима от съвсем малка в кинопродукции....
19 Март
1
Вили Марковска стресира без гримКрасивата актриса Вили Марковска се запусна. На последния фотос тя стресира феновете си без капка грим.
Лицето на Марковска определено е в плачевно състояние....
03 Окт.
Как са се появили вилиците? Кратка история на приборите за храненеПреди 300 години вилиците са рядкост в Европа. Между другото, в Германия първи през 18 век се сещат да извият зъбците на вилиците....
16 Юли
Вили Марковска е бременна с момиченцеАктрисата Вили Марковска очаква дете, което трябва да се роди в края на април следващата година. Самата Вили дори задочно разкрива, че очаква момиченце....
14 Дек.
Историята на вилицата - от Античността до днесИ още нещо любопитно - и днес все още някои вилици съществуват само с два или три зъба - вилиците за стриди, вилиците за миди и вилиците за охлюви....
02 Дек.
История и приготвяне на фондюИ така всеки потапял в тигана забодени на дълги вилици залъци хляб, които внимателно завъртали, за да се овалят от всички страни със сирене....
03 Юни
1
Правилно подреждане на прибори на масатаПриборите за риба са вилица с къси зъбчета, четири на брой и вдлъбнатина за отстраняване на костите. Ножът е къс с широко острие, под формата на лопатка.
Приборите за плодове са вилица и нож....
11 Април
3
Да ядем яйца изисканоПълнените яйца се ядат с помощта на вилица и нож. Пъдпъдъчите, пълни с хайвер, обикновено се ядат с ръце....
06 Март
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеКогато сервирате риба, добре е освен традиционните ножове и вилици да дадете на гостите възможност да използват и специален нож за нарязване на риба, както и специална вилица....
29 Май
Кулинарна употреба на ЕменталВърху тънки дълги вилици се нанизват парченца хляб и се топват във фондюто....
31 Август
Аранжиране и поднасяне на празнични ястияАко се събирате само със Вашето семейство или най-близки приятели и все пак искате да ги впечатлите, е добре да имате подготвени по една голяма и една средна вилица, голям и среден нож, голяма и средна лъжица....
23 Дек.
1
От коя страна се слага вилицата на масата?В случай, че в менюто е включен и десерт, за чиято консумация е нужна вилица, то тя се поставя над чинията, заедно с малка лъжичка....
01 Окт.
Как да ядем раци и други морски даровеС помощта на тази вилица се изгребва и месото от опашката – първо от единия край, после от другия.
Едрите скариди се разрязват с помощта на вилица, като леко се придържа чинията с лявата ръка....
04 Септ.