Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешки котлети ДижонИзрежете излишните тлъстини от агнешките котлети. В купа смесете мащерката и портокаловата кора. Добавете кафявата захар и горчицата, разбъркайте.
Загрейте скарата предварително. Използвайте около половината от сместа...
12 Септ.
Агнешки котлети ДижонИзрежете излишните тлъстини от котлетите. Смесете в купа мащерката и портокаловата кора. Добавете захарта и горчицата, разбъркайте добре. Скарата трябва да е загрята предварително.
Използвайте половината от получената...
30 Март
Дижонската горчицаВъв френския град Дижон, който се е прославил благодарение на производството на невероятната горчица, през 1634 година е утвърден Устав на производителя на горчица....
15 Ноем.
1
Интересни факти за френската кухняМалко са хората, които да не са чували за специалитети като вкусните сирена фондю, ароматната френска супа Дюбари, пилешкото месо А ла дижонес, и още много други....
10 Ноем.
Горчицата - любопитна история и невероятни здравословни ползиДижон не е единственото място с любима местна горчица. Други често срещани регионални сортове горчица са американската (познатият жълт цвят), английската- т.нар....
17 Юни
14 факта, които трябва да знаем за горчицатаДижонската горчица е произведена за първи път в Дижон, Франция, от където носи и името си. За направата на дижонската горчица се използва бяло вино, в допълнение към оцет.
6....
17 Февр.
1
Да направим по-вкусни ястията си с помощта на горчицаИмето ѝ идва от френския град Дижон. През 1634 г. 23-ма тамошни производители на горчица получават изключителното право да я произвеждат и продават....
07 Август
ГорчицаЩо се отнася до прословутата Дижонска горчица, историята разказва как папа Йоан XXII (1249-1334) превръща френският град Дижон в единствения производител на горчица до 1752 г....
03 Февр.