Gotvach.bg»Статии»Замразяване на моркови
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Замразяване на моркови

Търсиш информация за Замразяване на моркови? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на моркови.
Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяванеЗапазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване
Замразени подправки Подходящи за замразяване са следните подправки: магданоз, копър, целина, моркови, риган, зелен лук, естрагон, босилек, анасон....
Как да съхраняваме морковиКак да съхраняваме моркови
Преди да започнете да замразявате морковите, те трябва да бъдат бланширани....
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия, които могат да се замразяват
Морковите /сварени/ също можете да замразите. Можете и да ги добавяте към всяко ястие, което искате да замразите. Добре е да слагате ястията в стъклени буркани, когато искате да ги замразите....
Как се замразяват зеленчуциКак се замразяват зеленчуци
Лукът, чесънът и тиквата се замразяват сурови, но след нарязването им е добре да се подсушат. Морковите не трябва да се подсушават след нарязването....
Предложения за супи, подходящи за замразяванеПредложения за супи, подходящи за замразяване
Замразяване: Добре охладената супа се налива в подходящ съд, опакова се и се замразява. Размразяване: Супата се прехвърля в тенджера и се затопля на умерен огън....
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкуснаКолко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
Период на престой в замразено състояние на някои зеленчуци: Броколи - 1 година; Моркови - 1 година; Карфиол - 1 година; Царевица - 8 месеца; Домати - от 3 до 4 месеца; Грах - 8 месеца; Тиквички - 8 месеца...
Какви зеленчуци могат да бъдат съхранявани във фризер?Какви зеленчуци могат да бъдат съхранявани във фризер?
Подходящи за съхранение във фризера са зелен боб, моркови, чушки, зелен грах, лук, карфиол, царевица....
Да сготвим вкусно за вечеряДа сготвим вкусно за вечеря
Вижте нашите идеи: Телешко месо с моркови и лук Необходими продукти: половин килограм телешко месо, 30 милилитра оцет, 5 моркова, 2 глави лук, 3 скилидки чесън....
Не дръжте бананите и доматите на студеноНе дръжте бананите и доматите на студено
Морковите и репичките се запазват по-дълго свежи, ако преди това им се изрежат зелените стебла. Салатите и подправките се поставят леко навлажнени в пликче за замразяване и се поставят в шкафчето за зеленчуци....
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
Може да ги подредите в щайги в изба/мазе/таван (на плодове и зеленчуци - картофи, цвекло, целина, моркови, зеле, ябълки, круши, тиква, праз, лук, чесън), в големи глинени съдове (на зърнени, бобени култури...
Намалете хвърлянето на храна с 5 рецептиНамалете хвърлянето на храна с 5 рецепти
Кейкът с червени боровинки (или стафиди) се прави с моркови и освен че е хранителен, ви помага да използвате останали от връзката неизползвани моркови....
Да замразим зеленчуци за гювечДа замразим зеленчуци за гювеч
Ще са ви необходими домати, чушки, патладжани, бамя, зелен фасул, моркови и зелени подправки, например магданоз....
Добавете повече зеленчуци към дневното си меню с тези съветиДобавете повече зеленчуци към дневното си меню с тези съвети
За целта зеленчуците се берат в разгара на сезона и се замразяват веднага, за да запазят повечето от хранителните си качества; 4....
Френски тайни за приготвяне на зимнинаФренски тайни за приготвяне на зимнина
1
Замразяване Французите често казват, че замразяването има много предимства....
Български домати пазят от ракБългарски домати пазят от рак
Освен за директна консумация, българските оранжево-жълти домати, спокойно могат да се сушат или замразяват без да се притеснявате, че може да загубят от ценните си свойства....