Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Руло с ревен и ягодиРуло с ревен и ягоди
30 Юни
Пълнеж: Измийте ревена и го нарежете на парчета нарежете и ягодите. Сложете ревена и ягодите, като добавите захарта и лимоновия сок, да заври в широк тиган. Варете 3-4 минути, като бъркате....
Пай с ревен и ягодиПай с ревен и ягоди
04 Февр.
За заливката измийте ревена, отрежете краищата и нарежете на дебели филийки. Почистете ягодите и ги нарежете на четвъртинки. Оставете и двете настрани....
Сладкиш с ревен и ягодиСладкиш с ревен и ягоди
08 Май
Почистете ревена, като го измиете и обелите от ципата, нарежете го на кубчета. Измийте и отцедете ягодите и нарежете и тях на кубчета....
Сладкиш с ревен и извараСладкиш с ревен и извара
11 Май
Върху запечения блат поставете ревена, а върху него разпределете сместа от извара. Сложете сладкиша с ревен и извара да се пече за 35-40 минути отново на 160 градуса....
Сладолед с ревен и джинджифилСладолед с ревен и джинджифил
07 Септ.
Сложете ревена, джинджифила, сиропа и меда в тенджера и варете на бавен огън около 15 минути. Охладете и пасирайте. Сипете соса върху сладоледа, разбъркайте добре и охладете за още 2 часа....
РевенРевен
18 Юни
История на ревена Ревенът е пренесен от Централен Китай в градините на Англия, където много бързо бива облагороден. Той става толкова известен, че дори Молиер му отдава заслужено внимание в своята „Лечебна любов“....
Отглеждане на ревенОтглеждане на ревен
04 Ноем.
Ревенът обича вода. Така че сред грижите за ревена трябва да се изтъкнат поливането и окопаването. Цветоносите задължително трябва да се отстранят. Дръжките се берат рано през пролетта....
Конфитюр от ревенКонфитюр от ревен
09 Юли
1
Отцедете ревена и го пуснете да се вари в нова вода за още 5 минути. Отцедете отново и ги пуснете във вече изстиналия сироп. Съда оставете да престои 2 дена на хладно място....
Десерт с ревенДесерт с ревен
03 Септ.
Почистете ревена и го нарежете на кубчета. Смесете виното с водата, лимоновия сок и захарта. Разбъркайте, добавете нарязания ревен и задушавайте на тих огън за около 5-6 минути....
Сос от ревенСос от ревен
28 Окт.
Обелете ревена, измийте го и го настържете на ренде. Залейте го със сметаната и добавете подправките, лимоновата кора и настъргания ситно кашкавал. Разбъркайте на котлона, докато клокне и снемете....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
Предлагаме ви няколко вкусни рецепти с ревен: Ревен с ориз Необходими продукти: 120 грама ревен, 50 грама ориз, 0, 20 грама канела....
Сметанов сос с ревенСметанов сос с ревен
05 Март
Сварете в малко вода нарязания на парчета ревен и го претрийте. Брашното запържете в маслото и сипете сметаната, захарта и солта. При непрекъснато бъркане добавете пюрето от ревена и варете, докато кипне....
Американски сладкиш с ревенАмерикански сладкиш с ревен
17 Септ.
1
Ревенът се измива и се подсушава. Нарязва се на парчета. Смесват се яйцата, захарта, канелата, добавя се нарязаният ревен, добавя се нишестото. Всичко се разбърква и се слага върху тестото....
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
У нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
История на КолатаИстория на Колата
09 Март
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
В САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
История на бургераИстория на бургера
26 Юли
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на сайдераИстория на сайдера
19 Юни
Сайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
История на ислямаИстория на исляма
21 Окт.
Все пак тази последователите на религията днес оставят различни впечатления у хората по света, които не принадлежат към нея, затова е добре да се познават основните постулати на учението, за да се разбере - възникване, история...
История на аметистаИстория на аметиста
23 Юни
Историята на аметиста не спира дотук. През Средновековието той бил наричан Епископки камък. С него се украсявали пръстените, носени от епископите....
История на артишокаИстория на артишока
07 Август
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я изплаши...
История на сандвичаИстория на сандвича
21 Януари
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на еклеритеИстория на еклерите
03 Юни
1
Еклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века. Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
История на розатаИстория на розата
17 Март
1
През цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание. Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....