Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Руло с ревен и ягодиПълнеж: Измийте ревена и го нарежете на парчета нарежете и ягодите. Сложете ревена и ягодите, като добавите захарта и лимоновия сок, да заври в широк тиган. Варете 3-4 минути, като бъркате....
30 Юни
Пай с ревен и ягодиЗа заливката измийте ревена, отрежете краищата и нарежете на дебели филийки. Почистете ягодите и ги нарежете на четвъртинки. Оставете и двете настрани....
04 Февр.
Сладкиш с ревен и ягодиПочистете ревена, като го измиете и обелите от ципата, нарежете го на кубчета. Измийте и отцедете ягодите и нарежете и тях на кубчета....
08 Май
Сладкиш с ревен и извараВърху запечения блат поставете ревена, а върху него разпределете сместа от извара. Сложете сладкиша с ревен и извара да се пече за 35-40 минути отново на 160 градуса....
11 Май
Сладолед с ревен и джинджифилСложете ревена, джинджифила, сиропа и меда в тенджера и варете на бавен огън около 15 минути. Охладете и пасирайте.
Сипете соса върху сладоледа, разбъркайте добре и охладете за още 2 часа....
07 Септ.
РевенИстория на ревена
Ревенът е пренесен от Централен Китай в градините на Англия, където много бързо бива облагороден. Той става толкова известен, че дори Молиер му отдава заслужено внимание в своята „Лечебна любов“....
18 Юни
Отглеждане на ревенРевенът обича вода. Така че сред грижите за ревена трябва да се изтъкнат поливането и окопаването. Цветоносите задължително трябва да се отстранят.
Дръжките се берат рано през пролетта....
04 Ноем.
Конфитюр от ревенОтцедете ревена и го пуснете да се вари в нова вода за още 5 минути. Отцедете отново и ги пуснете във вече изстиналия сироп. Съда оставете да престои 2 дена на хладно място....
09 Юли
1
Десерт с ревенПочистете ревена и го нарежете на кубчета. Смесете виното с водата, лимоновия сок и захарта.
Разбъркайте, добавете нарязания ревен и задушавайте на тих огън за около 5-6 минути....
03 Септ.
Сос от ревенОбелете ревена, измийте го и го настържете на ренде.
Залейте го със сметаната и добавете подправките, лимоновата кора и настъргания ситно кашкавал.
Разбъркайте на котлона, докато клокне и снемете....
28 Окт.
Кулинарна употреба на ревенПредлагаме ви няколко вкусни рецепти с ревен:
Ревен с ориз
Необходими продукти: 120 грама ревен, 50 грама ориз, 0, 20 грама канела....
01 Май
Сметанов сос с ревенСварете в малко вода нарязания на парчета ревен и го претрийте.
Брашното запържете в маслото и сипете сметаната, захарта и солта.
При непрекъснато бъркане добавете пюрето от ревена и варете, докато кипне....
05 Март
Американски сладкиш с ревенРевенът се измива и се подсушава. Нарязва се на парчета. Смесват се яйцата, захарта, канелата, добавя се нарязаният ревен, добавя се нишестото.
Всичко се разбърква и се слага върху тестото....
17 Септ.
1
История на фондютоСпоред разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
11 Април
История на марципанаУ нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
12 Януари
История на КолатаКаква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
09 Март
История на сиренетоВ САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
04 Юни
История на бургераХамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
26 Юли
История на сайдераСайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
19 Юни
История на ислямаВсе пак тази последователите на религията днес оставят различни впечатления у хората по света, които не принадлежат към нея, затова е добре да се познават основните постулати на учението, за да се разбере - възникване, история...
21 Окт.
История на аметистаИсторията на аметиста не спира дотук. През Средновековието той бил наричан Епископки камък. С него се украсявали пръстените, носени от епископите....
23 Юни
История на артишокаЕдна легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара.
Тъй като се боял да не я изплаши...
07 Август
История на сандвичаКулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
21 Януари
2
История на еклеритеЕклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века.
Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
03 Юни
1
История на розатаПрез цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание.
Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....
17 Март
1