Gotvach.bg»Статии»Месене на тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Месене на тесто

Търсиш информация за Месене на тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Месене на тесто.
Специфики при месенето на тесто от лимецСпецифики при месенето на тесто от лимец
Специфики при месенето на тесто от лимец Особеностите при месенето на тестото от лимеца се дължат на ниското съдържание на глутен в зърното....
Съвети при замразяване и размразяване на тестоСъвети при замразяване и размразяване на тесто
Можете да замразите тестото за период не повече от 2-3 месеца, в противен случай то започва да губи свойствата си....
Видове теста и основни похвати за месенеВидове теста и основни похвати за месене
За основен компонент при месене се счита брашното. А водата и останалите обичайни съставки, които се слагат в тестото, целят да улеснят направата му, както и да му придадат по-добър вкус и вид....
За различните видове тесто и тяхното приложениеЗа различните видове тесто и тяхното приложение
Всички мазнини се добавят в края на месенето на тестото. Ако в тестото има повече жълтъци, то ще бъде по-ронливо, с приятен жълт цвят....
Как да се опазим от премесване на тестотоКак да се опазим от премесване на тестото
Месенето Най-вероятно месенето е мястото, където всички срещаме най-големите трудности в приготвянето на тестото....
Как се меси гладко тесто?Как се меси гладко тесто?
При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене. Омесване на тестото Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
Вкусни идеи за фокачиВкусни идеи за фокачи
1
Сложете тестото на програма само "месене" в машината за хляб и го разбърквайте на средна скорост, докато стане гладко и меко, от 8 до 10 минути. Тестото ще бъде много лепкаво....
Суперапетитни идеи за хапки и канапетаСуперапетитни идеи за хапки и канапета
Теста Използвайте следните методи, за да направите тестени основи. Парено тесто: шприцовайте малки кифлички върху навлажнена тава за печене....
Кратка разходка из царството на Датски сладкишиКратка разходка из царството на Датски сладкиши
Замесете тесто. Месете, докато стане гладко. Покрийте на стайна температура и оставете за около 15 мин. Сложете маслото в голям найлонов плик и го начукайте с точилка, за да стане блок, дебел около 12 мм....
Тънкости при работата със захарно тестоТънкости при работата със захарно тесто
Ако искате да оцветите захарното тесто в друг цвят прибавяйте по малко от боята и месете до получаването да желания цвят....
Златни правила за месенеЗлатни правила за месене
2
След като се направи тестото, можете да го извадите от съда, в който сте смесили съставките - идва ред на месенето. Някой рецепти не изискват много дълго месене....
Как се прави тесто за пициКак се прави тесто за пици
9
Месете тестото пет минути, докато не започне да се отделя от ръцете. Оформете топка, покрийте с кърпа и оставете за половин час, така ще стане по-еластично....
Как се правят варено и парено тестоКак се правят варено и парено тесто
Не изисква месене и разточване. При вареното тесто прави впечатление обемът, който добива при преминаване през термична обработка....
Как се прави маслено тестоКак се прави маслено тесто
Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. За да си направим маслено тесто не е необходимо чак толкова време или някаква специална подготовка....
Тайните на перфектното тестоТайните на перфектното тесто
6
на силна температура, защото в противен случай то ще стане прекалено твърдо; - Когато сложите тестото във фурната, не я отваряйте поне 20 мин, защото то няма да набъбне; - При приготвянето на пити месете тестото...