Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешителноМесопреработватели в Стара Загора работят без разрешително
07 Дек.
Цехът на старозагорската фирма Петраците ООД не спира да произвежда нелицензирано месни заготовки, въпреки че разрешителното на фирмата за тази дейност е отнето още през 2005 година. Срещу завода е образувано досъдебно...
Ядем шунка ментеЯдем шунка менте
28 Окт.
3
Собственик на фирма от месопреработвателния сектор признава пред вестник Всеки ден, че колбасът се произвежда по този начин заради по-високата цена на свинския бут....
Колбаси с конско вместо телешко масово у насКолбаси с конско вместо телешко масово у нас
13 Март
Продуктите, в които е открита следи от конска ДНК, са на две от големите месопреработватели на българския пазар....
Откриха и кайма с конско месоОткриха и кайма с конско месо
05 Април
1
Става дума за продукти на едни от най-големите месопреработвателни предприятия....
Без соя в каймата от догодинаБез соя в каймата от догодина
11 Окт.
Съобщението дойде от Българската асоциация на месопреработвателите....
От тази година променят етикетите на месотоОт тази година променят етикетите на месото
12 Януари
От Асоциациацията на месопреработвателите уточняват, че не се очаква тези промени, да засегнат цените на местните продукти....
Без конско месо в колбасите, засега!Без конско месо в колбасите, засега!
28 Март
Първите резултати, които бяха изпратени за изследване в началото на този месец показаха, че има вложено конско месо при производството на четири продукта на две от водещите месопреработвателни предприятия....
Въвеждат нови правила за етикетите на мляното месоВъвеждат нови правила за етикетите на мляното месо
09 Януари
От Министерството на земеделието и храните напомнят на българските месопроизводители и месопреработватели, че „мляно месо“ и „кайма“ са синонимни наименования на един и същ продукт....
Установи се какво е съдържанието на българските кренвиршиУстанови се какво е съдържанието на българските кренвирши
06 Юни
В по-евтините кренвирши най-високо е съдържанието на соята – протеин, но растителен, обяснява Кирил Вътев от Асоциацията на месопреработвателите....
Откриха и саздърма с конско месо у насОткриха и саздърма с конско месо у нас
21 Март
1
Очаква се глобите, които ще бъдат наложени на двете месопреработвателни предприятия, да бъдат в размер на 10 000 лв, максималните предвидени по закон....
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиПанагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти
05 Август
В сдружението влизат общо 21 месопреработвателни предприятия....
Съдържанието на кренвиршите отврати дори земеделски производителСъдържанието на кренвиршите отврати дори земеделски производител
05 Юни
Кренвиршите по стандарт Стара планина са с по-висока цени, но при тях 82% от съдържанието е месо, казва Светла Чамова от Асоциацията на месопреработвателите....
Картофено нишесте увеличава обема на родната шункаКартофено нишесте увеличава обема на родната шунка
06 Март
Картофите са по-евтини от месото – поясняват експерти от месопреработвателния бранш....
Стандарт Стара планина се променя заради изисквания на ЕССтандарт Стара планина се променя заради изисквания на ЕС
07 Ноем.
Нови изисквания от Европейския съюз ще наложат промени върху етикетите на месните продукти по стандарт Стара планина, съобщи Светла Чамова от Българската асоциация на месопреработвателите....
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоПанагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месо
26 Окт.
„Суровината се внася основно от Европейския съюз, тъй като вносът от трети страни е много по-труден” – заявява инженер Павлина Лилова от Асоциацията на месопреработвателите пред Новинар....
Свалят ограничението за вода в пилешкото месоСвалят ограничението за вода в пилешкото месо
21 Юни
Инициативата за връщане на правото на производителите да слагат вода в пилешкото е дошла от Асоциацията на месопреработвателите. Оттам обясниха, че вода в месото се добавя с цел да стане по-крехко и лесно за готвене....
Свинските пържоли и рибата поевтиняватСвинските пържоли и рибата поевтиняват
28 Септ.
В същото време от Асоциацията на месопреработвателите съобщиха, че от 13 декември ще влязат в сила новите правила за етикиране на месото. Размерът на шрифта върху етикета ще бъде увеличен....
България и Румъния ще строят общи тържищаБългария и Румъния ще строят общи тържища
11 Януари
От Асоциацията на месопреработвателите в България твърдят, че през последните години чумата в ЕС до известна степен е овладяна. Затова искат да се направи точна картина на епидемиологичната обстановка във всяка страна....
Стряскащи факти, които не знаем за бургерите в МакдоналдсСтряскащи факти, които не знаем за бургерите в Макдоналдс
16 Ноем.
1
Те не се правят от месо, което се доставя от конкретно месопреработвателно предприятие или доставчик. Всяко едно кюфте съдържа месо от около 1 000 крави от 5 различни държави....
Костното брашно като тор в градинатаКостното брашно като тор в градината
18 Септ.
Това е продукт от обработка на костите на животни и птици, които се отвеждат в месопреработвателни предприятия и животновъдни комплекси....
Антракс (Синя пъпка)Антракс (Синя пъпка)
23 Март
Лицата, изложени на риск от заразяване с антракс (служители на предприятия за преработка на кожа и вълна, месопреработвателни предприятия, ветеринарни лекари, лабораторни работници, работещи с причинителя на антракс) получават...