Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешителноЦехът на старозагорската фирма Петраците ООД не спира да произвежда нелицензирано месни заготовки, въпреки че разрешителното на фирмата за тази дейност е отнето още през 2005 година.
Срещу завода е образувано досъдебно...
07 Дек.
Ядем шунка ментеСобственик на фирма от месопреработвателния сектор признава пред вестник Всеки ден, че колбасът се произвежда по този начин заради по-високата цена на свинския бут....
28 Окт.
3
Колбаси с конско вместо телешко масово у насПродуктите, в които е открита следи от конска ДНК, са на две от големите месопреработватели на българския пазар....
13 Март
Откриха и кайма с конско месоСтава дума за продукти на едни от най-големите месопреработвателни предприятия....
05 Април
1
Без соя в каймата от догодинаСъобщението дойде от Българската асоциация на месопреработвателите....
11 Окт.
От тази година променят етикетите на месотоОт Асоциациацията на месопреработвателите уточняват, че не се очаква тези промени, да засегнат цените на местните продукти....
12 Януари
Без конско месо в колбасите, засега!Първите резултати, които бяха изпратени за изследване в началото на този месец показаха, че има вложено конско месо при производството на четири продукта на две от водещите месопреработвателни предприятия....
28 Март
Въвеждат нови правила за етикетите на мляното месоОт Министерството на земеделието и храните напомнят на българските месопроизводители и месопреработватели, че „мляно месо“ и „кайма“ са синонимни наименования на един и същ продукт....
09 Януари
Установи се какво е съдържанието на българските кренвиршиВ по-евтините кренвирши най-високо е съдържанието на соята – протеин, но растителен, обяснява Кирил Вътев от Асоциацията на месопреработвателите....
06 Юни
Откриха и саздърма с конско месо у насОчаква се глобите, които ще бъдат наложени на двете месопреработвателни предприятия, да бъдат в размер на 10 000 лв, максималните предвидени по закон....
21 Март
1
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиВ сдружението влизат общо 21 месопреработвателни предприятия....
05 Август
Съдържанието на кренвиршите отврати дори земеделски производителКренвиршите по стандарт Стара планина са с по-висока цени, но при тях 82% от съдържанието е месо, казва Светла Чамова от Асоциацията на месопреработвателите....
05 Юни
Картофено нишесте увеличава обема на родната шункаКартофите са по-евтини от месото – поясняват експерти от месопреработвателния бранш....
06 Март
Стандарт Стара планина се променя заради изисквания на ЕСНови изисквания от Европейския съюз ще наложат промени върху етикетите на месните продукти по стандарт Стара планина, съобщи Светла Чамова от Българската асоциация на месопреработвателите....
07 Ноем.
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месо„Суровината се внася основно от Европейския съюз, тъй като вносът от трети страни е много по-труден” – заявява инженер Павлина Лилова от Асоциацията на месопреработвателите пред Новинар....
26 Окт.
Свалят ограничението за вода в пилешкото месоИнициативата за връщане на правото на производителите да слагат вода в пилешкото е дошла от Асоциацията на месопреработвателите. Оттам обясниха, че вода в месото се добавя с цел да стане по-крехко и лесно за готвене....
21 Юни
Свинските пържоли и рибата поевтиняватВ същото време от Асоциацията на месопреработвателите съобщиха, че от 13 декември ще влязат в сила новите правила за етикиране на месото.
Размерът на шрифта върху етикета ще бъде увеличен....
28 Септ.
България и Румъния ще строят общи тържищаОт Асоциацията на месопреработвателите в България твърдят, че през последните години чумата в ЕС до известна степен е овладяна. Затова искат да се направи точна картина на епидемиологичната обстановка във всяка страна....
11 Януари
Стряскащи факти, които не знаем за бургерите в МакдоналдсТе не се правят от месо, което се доставя от конкретно месопреработвателно предприятие или доставчик. Всяко едно кюфте съдържа месо от около 1 000 крави от 5 различни държави....
16 Ноем.
1
Костното брашно като тор в градинатаТова е продукт от обработка на костите на животни и птици, които се отвеждат в месопреработвателни предприятия и животновъдни комплекси....
18 Септ.
Антракс (Синя пъпка)Лицата, изложени на риск от заразяване с антракс (служители на предприятия за преработка на кожа и вълна, месопреработвателни предприятия, ветеринарни лекари, лабораторни работници, работещи с причинителя на антракс) получават...
23 Март