Gotvach.bg»Статии»Многолистно тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Многолистно тесто

Търсиш информация за Многолистно тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Многолистно тесто.
Няколко старомодни солени теста, които не бива да забравямеНяколко старомодни солени теста, които не бива да забравяме
Но истинското многолистно тесто, направено с чисто краве масло, е неустоимо - ронливо и леко....
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
1
Например изделията от парено тесто се пекат в плътно затворена фурна, за да не излиза парата, но при умерена температура, а изделията от многолистно маслено тесто - при по висока температура....
Всички видове баклаваВсички видове баклава
Ето традиционният вариант за баклава: Необходими продукти: 500 г многолистно тесто, 50 г масло, 230 г орехи, 80 г захар за плънката и 230 г захар за сиропа, 1 ч. л....
Истинският кроасан с масло, който се топи в устатаИстинският кроасан с масло, който се топи в устата
Тези кроасани от бухнало многолистно тесто са типично френски и се различават от виенските кифли, които са от тесто тип Бриош....
Как се прави тесто за пициКак се прави тесто за пици
9
Замесете тестото, оформете от него топка и го оставете да почива четиридесет минути. Вкусна пица ще се получи с многолистно тесто, приготвено от самите вас....
Видове теста и основни похвати за месенеВидове теста и основни похвати за месене
Има различни видове теста: хлебно, парено, козуначено, многолистно, маслено (бутертесто), бисквитено, ронливо (пясъчно), от незърнени култури (картофи, маниока и др)....
Тайните на тестотоТайните на тестото
3
Не мажете края на изделия от многолистно тесто с яйце, тъй като то няма да позволи на тестото да се вдигне....
Малки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знаеМалки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знае
при печене, след разточването трябва да надупчим с вилица; - Намазваме с тънък слой тестото с неразбит белтък, за да не се размекне, когато наредим отгоре плънка; - Сладкишите от многолистно тесто трябва да се пекат...
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?
2
Сухите изделия от многолистно маслено тесто не се съхраняват в хладилник, а в хладни и сухи помещения, за да не овлажняват и омекват. Изделията от леко бисквитено тесто имат по-особен характер....
Тестена кора около месото? Да, ако можеТестена кора около месото? Да, ако може
Подходящи са и тестото за баница, тестото с мас и многолистното. Пълнежи Освен поръсено с малко черен пипер месото може да бъде увито в тестото и в натурален вид, но с добавки става по-интересно....
Как да приготвим идеален милфьойКак да приготвим идеален милфьой
2
В миналото бутер тестото се е приготвяло като домашно тесто, което е било много трудно и ангажиращо, докато след всички прегъвания се получи многолистно тесто....
Любопитната история на кроасанаЛюбопитната история на кроасана
1
Кроасанът е вид кифла, направена от многолистно тесто, чиято форма наподобява полумесец....
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
Многолистното тесто също може дълбоко да се замразява. За размразяването му са необходими само 1-2 часа при стайна или 5-6 часа при хладилна температура....
Видове блатове за тортаВидове блатове за торта
Многолистно тесто (бутертайг, милфьой) Както подсказва името му, то е разпространено най-вече в немскоговорящите държави и във Франция, но също така и в Скандинавските държави и Великобритания....
Добавки, които ще направят бульоните по-вкусниДобавки, които ще направят бульоните по-вкусни
тесто; - Хлебни хапки - наръсени с масло, кашкавал, ким и запечени за няколко минути във фурната; - Кнедели - сварени и нарязани на филии, полети с масло....