Gotvach.bg»Статии»Осоляване на месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Осоляване на месо

Търсиш информация за Осоляване на месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Осоляване на месо.
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
Сухо осоляване Тук месото се посолява със сол или смес за осоляване. На всеки един кг месо се слага сол 70 грама, селитра 2.5 г, захар 5 г. С тази смес се осолява месото обилно и се нарежда плътно в съдове....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
1
За осоляване на месо най-подходяща е готварската сол, но може да се използва и морска сол....
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
Днес въпреки технологиите, които позволяват по-дълго съхранение на продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус....
Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтетаКолко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета
Копривщенска луканка Приготвя се от свинско и говеждо месо, като 1 кг месо се осолява с 8- 10 г сол, за да може да се отцеди....
Как нашите баби и дядовци осоляваха месотоКак нашите баби и дядовци осоляваха месото
След осоляването то се подлагат на допълнителна обработка чрез сушене или опушване. Осоляването може да се извърши по два начина – сух и мокър....
ШункаШунка
То се оформя, подлага на осоляване, преминава етап на зреене, след което се вари, като в центъра на месото трябва да се достигне температура от 72 градуса....
Съвети за готвене със солСъвети за готвене със сол
Осоляване на зеленчуци и месо Техниката за осоляване на зеленчуци и месо може да се различава в зависимост от рецептата, която правите....
Пармска шунка - история и традицииПармска шунка - история и традиции
Особености при производството на Прошуто ди Парма В началото всеки преден бут, който тежи около 10 килограма, се осолява с морска сол и се държи при температури от 0 до 4 градуса....
Основни правила при приготвянето на месоОсновни правила при приготвянето на месо
2
При осоляването ще предизвикате отделянето на соковете му и то ще стане не само прекалено сухо, но и ще го лишите от част от ценните му вещества....
Американски класики с телешко за истински месоманиАмерикански класики с телешко за истински месомани
Начин на приготвяне: Месото се осолява и се слага да се вари в дълбока тенджера за около 3 часа. След това се отцежда, без да се хвърля бульонът. Филетира се и се оставя настрана....
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
Обикновено месото първо се осолява, после се суши и след това се опушва, закачено на кука или в марля....
Американски саламури за български мезетаАмерикански саламури за български мезета
Осоляване на месо за сушене Добра за солене на месо, предназначено за сушене, е сместа от 32 части сол, половин част селитра и 3 части захар; 6....
Да си направим домашен беконДа си направим домашен бекон
Осолява се със суха сол, като за 50 кг месо е нужна около 1.1 кг сол. Джоланите се нареждат в предварително подготвено каче....
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
Начин на приготвяне: Месото се реже на малки кубчета и се осолява. Оставя се да престои 24 часа. Сланината се нарязва по същия начин и също се осолява. Двата вида суровина се размесват заедно с подправките....
Летни вкусотии с патладжаниЛетни вкусотии с патладжани
1
Начин на приготвяне: Патладжанът се обелва, нарязва се на полукръгове, осолява се и се оставя за половин час, след което се отцежда....