Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
От кумкуат се приготвя от желе до ракияОт кумкуат се приготвя от желе до ракия
11 Януари
Там преобладава търговията с този плод, като можем да се сдобием с най-разнообразни приготвени неща от кумкуат като желе, домашно сладко или конфитюр, дори ракия и ликьор....
Желе мокаЖеле мока
06 Юни
Сметаната се разбива на сняг и половината се слага в хладилника. Останалата сметана се смесва с настърганата кора и се прибавя към желето, когато започне да се стяга....
Шоколадово желеШоколадово желе
10 Окт.
1
Разтопете желатина в хладка вода. Към него добавете настъргания шоколад, сметаната, ванилията и захарта. Кипнете сместа, след което я охладете с непрекъснато разбъркване. Оставете охладения крем в хладилника за няколко...
Портокалово желеПортокалово желе
02 Януари
2
Сварете водата с насипната захар и след като дръпнете от котлона, разтворете вътре желатина, предварително накиснат във вода. Добавете бучките захар, които хубаво сте отъркали в портокаловите кори и изцедения сок от портокалите...
Ягодово желеЯгодово желе
30 Май
Накиснете желатина във вода според указанията на опаковката и го оставете да набъбне. При нужда прецедете ягодовия сок, за да няма семчици и го сложете в съд на котлона заедно с пудрата захар....
Малиново желеМалиново желе
23 Януари
За да получите сок от малини, е необходимо плодовете да престоят 24 часа. След това се смачкват и се прецеждат от семките. Сокът и захарта се кипват и се варят около 7-8 минути. Отделя се пяна, която се обира с лъжица...
Млечно желеМлечно желе
03 Септ.
1
Излейте млечното желе в подходящи купички, по възможност такива с интересна форма като за кекс и сложете на студено да стегне....
Млечно желеМлечно желе
03 Септ.
1
Излейте млечното желе в подходящи купички, по възможност такива с интересна форма като за кекс и сложете на студено да стегне....
Плодово желеПлодово желе
26 Юли
Сипете желето в 500 мл гореща вода (общо половината от указаната на опаковката) и разбъркайте добре. Смесете двата вида млека, добре охладени, и разбивайки, добавете желето....
Лимоново желеЛимоново желе
17 Април
1
Залейте с водата и сложете на котлона на умерен огън. Разбивайте, докато сместа заври и се сгъсти. След това свалете крема от котлона и бийте, докато се желира. Разсипете в малки десертни купички....
Желе за буйна грива през есентаЖеле за буйна грива през есента
29 Септ.
Лосион, приготвен от зеле и магданоз също действа регенериращо на косата. В 300 мл топла вода накисвате равни части семена от зеле и от магданоз. Оставяте да престои 6 часа, прецеждате и мажете косата....
Как да приготвим вкусно плодово желеКак да приготвим вкусно плодово желе
29 Август
За приготвянето на желета се използва захар, която може да е във вид на кристали или пудра....
Приготвяне на плодови винаПриготвяне на плодови вина
10 Май
1
Приготвя се като ябълковото вино....
Приготвяне на домашни бонбониПриготвяне на домашни бонбони
24 Април
Приготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
Приготвяне на домашни пастетиПриготвяне на домашни пастети
23 Април
1
За да си го приготвите са ви необходими: Пастет от риба тон с копър Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Освен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
Приготвяне на домашен бабекПриготвяне на домашен бабек
06 Февр.
3
Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
Желе с оризЖеле с ориз
22 Юни
Сваряваме млякото с ориза. Размиваме желатина с малко топло мляко и щипка захар. Прибавяме го в добре сварения ориз, разбъркваме и оставяме да изстине малко. Добавяме разбитата сметана със захар и изсипваме сместа...
Желе от сливиЖеле от сливи
09 Август
Съхранявайте на тъмно и хладно място....
Желе от кайсииЖеле от кайсии
13 Ноем.
Затворете плътно с капаци и сварете бурканчета за вакуум на капачките, т.е. 5 минути след завирането. Охладете бурканчетата и приберете желето на тъмно и хладно. Желето от кайсии е готово....
Желе от бананиЖеле от банани
13 Юни
Набъбналият желатин (прилича на грис халва) се загрява на водна баня на слаб котлон, като се внимава да не кипне. Като желатинът е готов и стане на прозрачен сироп, се смесва с бялото вино и хубаво се разбърква....
Желе от ПъпешЖеле от Пъпеш
13 Юни
Набъбналият желатин (прилича на грис халва) се загрява на водна баня на слаб котлон, като се внимава да не заври....
Желе с дренкиЖеле с дренки
24 Август
На 1 литър сок се слага 1 кг захар и се вари докато се сгъсти. Насипва се в бурканчета и се стерилизират 10 минути....