Домашната храна е хубава поради много причини. Ще изтъкнем само, че когато е направена вкъщи, е сигурно какви продукти сте използвали, кога е направена и колко е годността й. Всичко можем да си приготвим в домашни условия – пастети също.
Те могат да бъдат месни, зеленчукови, а защо не и рибни. Подходящи за сандвичи, за гризинки или сухари, които сладко си похапвате пред телевизора вечер. Освен това не рядко спасяват положението, ако не ви е стигнал денят да сготвите някаква гозбичка.
Първото ни предложение е пастет от риба тон и нахут. Става много вкусен и ароматен. За да си го приготвите са ви необходими:
Пастет от риба тон с копър
Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер
Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате. Ако ви се струва твърде сухо и блендерът не се справя с уеднаквяването му, добавете няколко супени лъжици зехтин.
Следващото ни предложение е зеленчуков пастет с майонеза и броколи.
Може би ви се струва странно и не особено вкусно, но с продуктите, които ще сложите, ароматите ще се преплетат и определено ще ви хареса.
Пастет от броколи с извара
Необходими продукти: ½ кг. броколи, 200 г сирене или извара, 2 -3 с.л. обикновена майонеза, 3 – 4 скилидки чесън, 8–10 орехови ядки, сол на вкус и малко черен пипер.
Начин на приготвяне: Първо сварявате броколите до пълна готовност и ги оставяте да се отцедят. След това смесвате всички продукти и започвате да разбивате с блендер, докато се получи хомогенна смес. Пастетът е готов.
Гъбен пастет
Необходими продукти: 150 г гъби, 150 г заквасена сметана, половин чаша сирене, половин кубче масло, ½ връзка копър, черен пипер и сол
Начин на приготвяне: Измивате гъбите добре, после ги нарязвате на много ситни парчета и задушавате с масло. След това добавяте сиренето, когато се разтопи, отдръпнете от котлона. Оставете леко да се охлади и добавете сметаната, подправките и ситно нарязаният копър.
Пастет от пилешки дробчета
Необходими продукти: 500 г пилешки дробчета, 1 глава лук, 1 – 2 моркова, черен пипер на зърна, смлян черен пипер, сол, индийско орехче, 2 – 3 с.л кисело мляко, 1 с.л лимонов сок
Начин на приготвяне: първо обелвате главата лук, нарязвате я на четири и слагате в тенджера. Добавяте измития и нарязан на част морков, както и предварително измитите дробчета, черен пипер на зърна.
Сварявате добре и оставяте да се отцедят и изстинат. Следва да изчистите дробчетата от ципите и да ги добавите в блендера заедно с подправките и останалите продукти. Ако е необходимо, добавете малко олио или зехтин, за да се получи хомогенна смес.
Коментари