Gotvach.bg»Статии»Производство на бира
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специфики и производство на тъмната бира
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира.
Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Бирата не е виновна за биреното коремчеЗеленото стъкло се е използвало масово за производство на бирени бутилки след Втората световна война.
Тогава в Европа е имало остра липса на кафяво стъкло....
1
Бира може да се прави и от стар хляб
Засега той не възнамерява да разширява производството си извън границите на Брюксел....
Българите пият по 73 литра бира годишноЗа производството на бира годишно се преработват около 120 000 тона пивоварен ечемик и над 450 тона натурален хмел и хмелови продукти....
4
Кенчета и стъклени бутилки бира - най-търсените на пазара
За последните три години вложенията в дълготрайни материални активи за производство на пиво и малц възлизат на 164 милиона лева....
Българите са 14-ти по пиене на бира в Европа
По производство на бира до челните места стигат още Великобритания, Полша, Чехия и Белгия....
Бирата вредна ли е при диабетПроизводството на бира започва със смилането на малца, за да може по лесно да се разгради до аминокиселини и захари....
1
Малц
При производството на малц те са излишни. Химичният им състав ги прави нежелан елемент в производството на бира....
Бакарди
Производство на Бакарди
Процесът на производството започва с доставката на прясна меласа от захарна тръстика – една от основните съставки за производството на рома....
Хляб и бира от водорасли ще борят световния глад
Следващото предизвикателство ще бъде създаването на производствени линии, предназначени за производство в големи мащаби....
Бира с морска вода и омар е новият хит в САЩ
Адамс разкрива и част от тайните за производството на деликатесната бира. В производството ѝ той използва само и единствено морска вода и специален вид омари....
Бира
Още в онези времена принципът на производство на бира се основавал на ферментацията на ечемик....
Бирата - горчивата царица на напитките
През VI век абатствата разрешават производството на бира, а през IX век Карл Велики препоръчва бирата да бъде проучена и разработена от “експерти”....
Любопитни факти за биратаПостепенно семейното производство отстъпило пред професионалното. В края на единадесети век в бирата започнали да добавят хмел, и така се получил вкусът, който познаваме днес....
3
Саке
Производство на саке
Както споменахме, методът за производство на саке е много близък до технологията за производство на бира. Сакето се приготвя чрез ферментация на ориз....