Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Традиционни български яхнииТрадиционни български яхнии
07 Дек.
Попската яхния със свинско месо е една от най-вкусните яхнии....
Вкусни яхнии от цял святВкусни яхнии от цял свят
12 Май
Яхния от тиквички по сръбска рецепта Необходими продукти: 1 кг тиквички, 4 с.л. зехтин, 1 глава кромид лук, 1 морков (по желание) 1 глава чесън, няколко стръка магданоз, 1 с.л. брашно, 3 с. л. оцет, сол и черен пипер...
Грешки при приготвяне на яхнииГрешки при приготвяне на яхнии
26 Януари
3
Яхниите, които врят на силен огън, нямат нито вкус, нито вид. Ако вече сте направили тази грешка, поне към края на готвенето намалете силата на огъня....
Трите най-апетитни яхнии с кюфтетаТрите най-апетитни яхнии с кюфтета
22 Септ.
От край време българите обичат да си похапват яхнии с кюфтета, но обикновено ги консумират по един и същи начин....
Яхния с целинаЯхния с целина
06 Ноем.
Лукът се нарязва на ситно и се изпържва в олиото, слага се червеният пипер и нарязаната на кубчета целина. Налива се вода и ври, докато омекне. Прибавя се разтвореното във вода доматено пюре и се доварява. Поръсва...
Яхния с гулияЯхния с гулия
22 Май
В кокосовото масло задушаваме лука, нарязан на ситно. Гулията накисваме с вряла вода за 1 час предварително. След като лукът стане кристален добавяме брашното и доливаме вряла вода. Картофите и морковите режем...
Яхния с кървавицаЯхния с кървавица
08 Февр.
Да ви е сладко с тази яхния с кървавица....
Яхния с карфиолЯхния с карфиол
19 Ноем.
Лукът се нарязва заедно с чесъна на ситно. Карфиолът се накъсва на розички. В тенджерка се загрява олио и задушваме нарязания лук и чесън за 3-4 минути. Добавя се 1 с.л. червен пипер, доматения сос, розички карфиол и...
Яхния с празЯхния с праз
26 Февр.
В кипящо масло пържим ситно скълцания лук. Посолява се със сол, черен и червен пипер. Наръсваме брашно и разреждаме с доматен сос и 2 чаши вода. Оставяме да ври. Изчистеният праз нарязваме на дълги парчета и изпържваме...
Яхния с бататЯхния с батат
28 Януари
Задушаваме с малко водичка лука на дребно. Не пържим, за да е по-здравословно. След това добавяме брашното и доливаме вода, която е вряла. Така става по-вкусно, отколкото със студена. След това като поври малко, добавяме...
Яхния с вариваЯхния с варива
26 Август
Нахутът се накисва за една вечер. Нахутът се сварява, а през това време лещата се накисва в топла или дори гореща вода. Лукът се нарязва на ситно, а морковът и картофите на кубчета. Запържват се и се добавят измитите леща...
Яхния с морковиЯхния с моркови
10 Май
1
Морковите се измиват и нарязват на кръгчета, ако са големи се режат на половинки. Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Загрява се олио, задушават се зеленчуците. Овкусяваме със сол, кимион, магданоз....
Яхния с маслиниЯхния с маслини
17 Април
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното олио. Наръсва се с брашното и като се поизпържи се добавя червеният пипер. Прибавя се разреденото доматено пюре, залива се в вода и се вари сместа. Слагат се маслините...
Яхния с чушкиЯхния с чушки
18 Юни
Задушете ситно нарязаните лук и моркови в мазнина, докато поомекнат. След това добавете скълцания чесън и ги разбъркайте с червения пипер. Прибавете почистените и пасирани домати и подправки (без сол) на вкус. След като...
Яхния с патладжаниЯхния с патладжани
05 Август
Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и ги оставете да се отцедят от горчивината си. Изплакнете ги и сложете да се изпържат в сгорещено олио. Добавете последователно скълцаните кромид, скилидки чесън...
Яхния с луканкаЯхния с луканка
17 Юли
В олиото задушаваме лукът нарязан на полумесеци. Когато лукът поомекне, се прибавя брашното, бърка се 2-3 минути, после се добавя червения пипер, доматения сок. Заливаме с бульон или гореща вода, за да се получи умерена...
Яхния с кюфтетаЯхния с кюфтета
18 Юни
5
Готовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона. Поднася се с лъжица кисело мляко и накълцан магданоз....
Яхния с лападЯхния с лапад
26 Май
Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно. Разбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като...
Яхния с нахутЯхния с нахут
02 Април
2
Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон. Лукът се нарязва и се задушава в...
Яхния с гъбиЯхния с гъби
31 Март
Изчистете и измийте гъбите. Сварете ги в подсолена вода заедно с едро нарязаните моркови, лук и зърната черен пипер. Бульонът на сварените гъби се прецежда. Запържете брашното с 4-5 с.л. масло и го разредете до умерено...
Яхния с наденицаЯхния с наденица
27 Февр.
Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан лук и ленти чушки. Наденицата се нарязва на кръгчета. Сипва се и се запържва леко, добавяме нарязаните домати, разбърква се. Овкусява се с къри, малко сол и поръсваме...
Яхния с кюфтенцаЯхния с кюфтенца
30 Август
1
Омесете каймата с наситнения лук, магданоз, чубрица и малко сол. Оформете малки овални кюфтенца и ги запържете до полуготовност в загрята мазнина. Обелете и нарежете на малки парченца доматите, след което ги прибавете...
Яхния с бамяЯхния с бамя
25 Окт.
Почистете бамята и я накиснете във вода с малко оцет. Нарязаният на ситно лук се запържва с 2 бр. ситно нарязани домати. Прибавете брашното и когато запръжката е готова отцедете бамята и я прибавете към нея. Посолете...
Яхния с патладжаниЯхния с патладжани
17 Окт.
Нарежете месото на парчета и го сварете с малко вода. Малко преди да е готово, отстранете от огъня и посолете. Отделно нарежете патладжаните, посолете и ги оставете да пуснат горчилката. Отцедете и ги изпържете. Към...