Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Екзотични рецепти за сос от касис/page
pageСос от касис с домати
Съставки: 250 грама касис, 140 грама доматено пюре, 3-5 скилидки чесън, 1-2 остър пипер, пресни билки, сол, черен пипер, подправки - на вкус....
22 Юли
Сладко от касис с канелаЗатворете и обърнете бурканите със сладкото от касис с канела надолу с капачката....
17 Май
Скалички с касис и медНатрошете обикновените бисквити в купа и добавете към тях сладкото от касис, меда, прясното мяко и мекото масло. Разбъркайте и започнете да намачквате със супена лъжица, докато получите лепкава смес....
11 Дек.
Сладко от касис с ромПлодовете се намачкват с дървено чукче и се добавя водата. При непрекъснато бъркане се варят на бавен огън до омекване.
Захарта се добавя по малко, така че да не прекъсне кипенето на сместа. След като цялата захар е добавена...
17 Септ.
Суфле с касис и ликьорКасисът се измива, отцежда се и се оставя да се поизсуши. Изварената смес се разпределя във формичките, отгоре се слага касисът и формичките се слагат в тавичка....
02 Ноем.
Пай с касис и извараВърху тестото се изсипва половината от пълнежа, отгоре се нарежда почистеният и измит касис и се покрива с останалия пълнеж. Сладкишът се пече в умерена фурна....
31 Януари
Сладолед с касис и заквасена сметанаПоставяме касиса в съд на котлона заедно с 2 с.л. вода и варим до сгъстяване. Отместваме да изстине.
Смесваме касиса и кондензираното мляко и разбъркваме добре. Прибираме в хладилник за 30 минути....
07 Юли
Домашен сироп от касис и сладоледОставете да изтине домашният сироп от касис. Аз го прибирам в хладилника, защото вкъщи се изпива много бързо....
08 Февр.
Руски кекс с касис и ябълкиКасисът се измива, подсушава се в гевгир и се оставя да се отцеди върху салфетки. След това се добавя в тестото, като се разбърква много внимателно.
Във форма за кекс се излива тестото и се заглажда отгоре....
24 Септ.
Вкусен бърз крем от касис и малиниЗалейте с малко вода с касиса и малините и след като кипне сместа, я пресовайте.
Сипете в нея водата и захарта и я сложете отново да кипне на слаб огън....
15 Август
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинкиВадим яйцата на стайна температура. Смесваме двата вида брашно и ги пресяваме през сито. Вътре слагаме бакпулвера и разбъркваме.
В купа слагаме захарта и яйцата и разбиваме с миксер много добре. Прибавяме олиото и киселото...
12 Април
Френски сладкиш с касис и червено виноС тази смес се залива касисът и се оставя за 2 часа. Тестото се разточва на кора с дебелина 3 милиметра и се слага в тава, намазана с мазнина....
15 Юли
Супа от касис с кнедли от извараКасисът се намачква с дървено чукче и се отцежда сокът. Плодовете се заливат с гореща вода и се кипват.
Прецеждат се и течността се смесва със захарта и се кипва. Добавя се нишестето, размито в студена вода....
16 Септ.
Листа от касис за потентностВземете 1 супена лъжица сушени листа от черен касис и залейте с 300 милилитра вряща. Запарват се в затворен съд за 1. 5-2 часа и се прецежда....
17 Април
КасисПо високата влажност също не е препоръчителна за по-дългото съхранение на касиса.
Кулинарно приложение на касис
Касисът е популярен плод за приготвянето на сокове от касис, сиропи, компоти, вино от касис и др....
09 Август
2
Сладко от касис за торти и сладкишиЗа да се запазят видът и формата на зрънцата на касиса, е нужно да ги поставим във вряща вода за 2 минути.
Прецедете зърната от сока в отделен съд и го запазете, използвайте го за напитка от касис....
03 Август
Есенен бургер със сос от касисРазрязват се на две и върху едната част се слага парче сирене, отгоре се слага кюфте, полива се със соса от касис и се покрива с листа от салатата.
Отгоре се слага другата половина на питката и леко се притиска....
19 Септ.
Ньоки от грис със сос от касисСервират се в затоплена чиния и се поливат със соса от касис....
21 Септ.
Сос ТабаскоСос табаско е американска марка лют сос, който се произвежда от края на 19 век от семейна компания, разположена на остров Ейвъри, щата Луизиана. Сос табаско е най-известният лют сос в света, като само няколко капки от него...
19 Юли
Сос УорчестърСос Уорчестър (Worcestershire Sauce) представлява леко пикантен, сладко кисел, ферментирал английски сос, който традиционно се приготвя от оцет, риба, захар и подправки. Невероятен е фактът колко много аромати и вкусове могат...
20 Април
2
Соев СосСоевият сос е традиционна хранителен продукт, произхождащ от Източна Азия. Популярен в тамошната кулинария, през последните десетилетия соевият сос доби широка популярност и у нас. Историята на соевият сос започва в Китай...
15 Май
1
Пастички с касисВ сезона на касиса набрах от градината и приготвих този сладкиш с касис, който превърнах в пастички.
В купа се разбиват яйцата със захарта.
Добавете прясно мляко, олио, масло, брашно и бакпулвера....
03 Юли