Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ВиноВино
23 Август
Избор и съхранение на вино Ако не сте познава на вина, доверете се на съветите на продавач-консултанта, като изисквате от него пълен набор информация за конкретното вино, на което сте се спрели....
Змийско виноЗмийско вино
22 Юни
Змийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
Вино МалагаВино Малага
15 Юни
Вино Малага представлява популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. То се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море, и заобиколен от планини. Районът се характеризира с мек...
Бяло ВиноБяло Вино
17 Май
2
Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
Вино ХересВино Херес
07 Януари
Десертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано. Като вид на пенливото...
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
Вино МадейраВино Мадейра
26 Февр.
Мадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка. Силното слънце и географското разположение са чудесна...
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
Червено ВиноЧервено Вино
21 Февр.
1
Днес европейската кухня сякаш се стреми да избяга от тези смели количества, като в повечето случаи елегантно съветва в рецептите да се добавят до 2-3 чаши вино, а доста често и по 50-100 мл....
Топло виноТопло вино
27 Февр.
Виното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил. След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
Лятно виноЛятно вино
12 Май
1
В широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал. Сипваме виното и доливаме с фантата. Към всичко това добавяме 1 с.л мартини. Разбъркваме добре и сервираме....
Българско ВиноБългарско Вино
06 Март
1
Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино....
Дюлево виноДюлево вино
11 Февр.
Оставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване. Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....
Малиново виноМалиново вино
08 Май
2
Почистете малините, но без да ги миете. Намачкайте плодовете и ги сложете в подходящ стъклен съд с вместимост около 10 л. Сипете водата в тенджера и оставете да кипне, добавете захарта и оставете да къкри, докато се получи...
Греяно виноГреяно вино
08 Януари
1
Нарежете портокалите и лимоните на тънки шайби и заедно с всички останали продукти ги смесете в дълбока тенджера. Кипнете сместа и веднага я отстранете от котлона. Оставете съда с напитката на топло за половин час, докато...
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
Нарежете ябълките, смелете ги и ги пресовайте много добре. За да не потъмнее сокът, се добавя 10 г калиев метабисулфид на 100 л каша. Към получения сок се прибавя 100 г захар. След ферментацията се получава вино с 11...
Шипково виноШипково вино
16 Ноем.
Измивам хубаво шипките и ги подсушавам добре. Слагам ги в плик, който завивам с кърпа. Приготвям си дървен чук и начуквам добре шипките, друг вариант е да ги нарежете с нож, но на мен ми се вижда по-трудно. Важно...
Топло виноТопло вино
05 Януари
Сипете виното в тенджера. Лимонът и портокалът се разрязват на едри парчета и се прибавят към него. Добавете подправките и около 100 г захар. Варете докато плодовете омекнат леко. Сервирайте виното топло в компанията...
Ягодово виноЯгодово вино
25 Юни
Измиваме ягодите и внимателно и почистваме. Изсипваме ги на дъното на дълбока кана, покриваме ги със захарта. Оставяме за 30 минути в хладилник. Отгоре доливаме двата вида вино и прибираме за 1 нощ в хладилник. Поднасяме...
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
Нарежете ябълките, смелете ги и ги пресовайте много добре. За да не потъмнее сокът, се добавя 10 г калиев метабисулфид на 100 л каша. Към получения сок се прибавя 100 г захар. След ферментацията се получава вино с 11...
Греяно виноГреяно вино
15 Дек.
Червеното вино се загрява със захарта, канелата, кората на лимона и лимоновия сок. Прецежда се и се сервира с резен лимон....
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
Когато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
Кава (Пенливо вино)Кава (Пенливо вино)
01 Март
Хората рядко пият пенливо вино, ако нямат специален повод и това изглежда странно, но е реален факт. Пенливите вина са празнични, но и отлична компания на храната от закуската до вечерята. Когато се заговори за пенливо...
Ордьоври за виноОрдьоври за вино
10 Март
Изборът на вино и на подходящо ястие към него си е цяло изкуство и ако човек направи лоша комбинация, може да провали обяда или вечерята, които е планирал. Все повече добри ресторанти, които държат на репутацията си...