Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ФурмиФурми в кулинарията
От хилядолетия залегнали в източната култура, фурмите са познати на европейците от преди едва 100 г. Това обаче не пречи вкусните плодове да залегнат бързо в европейската кулинария....
08 Август
Отглеждане на фурмиФиниковата палма e род растения от семейство Палмови, включващ 18 вида, чиито плодове са костилкови, известни като фурми.
Засаждането на фурмите става чрез нейните костилки....
21 Дек.
1
Диета с фурмиДиетата с фурми е полезна и приятна, както и самите фурми, които съдържат много полезни вещества, необходими за пълноценното функциониране на системите на човешкия организъм....
11 Април
Как да изсушим фурмиТочно и по тази причина домашно приготвените сушени фурми са за предпочитане от купешките....
01 Февр.
2
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Непознатата филипендула в кулинариятаФилипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
13 Март
Основни есенции в кулинариятаВ многото стилове на готвене, които съществуват по света, почти няма такива, които да не зависят от различните видове растителни мазнини и оцет, ароматизирани с местни подправки. Основни познания кои аромати с какви видове...
25 Юли
1
Марокански пълнени фурмиНарежете фурмите по дължина, отстранете костилката и напълнете всяка с приготвената плънка.
Поръсете пълнените фурми с останалите нарязани орехи.
Мароканските пълнени фурми са много вкусни!...
11 Окт.
Паста от фурмиВ по-сладък вариант или смесен с ядки или тахан, пастетът от фурми
търпи много широки граници на интерпретации.
Фурмите накисваме в хладка вода за около 2 часа. Аз ги накисвам от вечерта....
27 Август
Пилешко с фурмиПуснете пилешкото месо да във вряла вода, където да се посвари леко. След това го извадете да се отцеди от течността, но не хвърляйте бульона. В намазнена тенджера сложете нарязаните форми и останалите съставки за соса....
10 Окт.
Фурми в тестоФурмите се потапят в коняк за около половин час и се махат костилките. Разделяме фурмите на две, в средата на всяка фурма се поставя по една орехова ядка и се съединяват....
19 Юли
Сладкиш с фурмиНарежете фурмите на дребни парчета. Сложете ги върху сместа без да разбърквате. Печете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути до суха клечка....
10 Август
1
Пудинг от фурмиДобавя се сместа с фурмите, брашното и останалата сода.
Разбърква се и се оставя за половин час. Пече се 40 минути на 180 градуса....
13 Септ.
Руло с фурмиВърху блата от фурми се слага изварата и отгоре се покрива с плътно прилепващите един към друг краища на блата. Завива се с фолио и се оставя за 12 часа в хладилника. Сервира се, нарязано на парчета....
29 Дек.
Предястие от фурмиДобавят се фурмите и всичко се разбърква.
Фурмите се слагат в бурканчета заедно с подправките. Лимоновият сок се разпределя върху фурмите.
Те трябва да бъдат покрити от сока....
23 Януари
Фурми в тестоФурмите се потапят в коняк за около половин час и се махат костилките. Разделяме фурмите на две, в средата на всяка фурма се поставя по една орехова ядка и се съединяват....
19 Юли
Сироп от фурми - предимства и приложениеТой успешно се използва както в хранителната индустрия, така и в кулинарията като естествен подсладител и заместител на захарта.
Има няколко известни метода за производство на сироп от фурми....
11 Януари
Захар от фурми - предимства и приложенияЕдин малко познат у нас и все още слабо прилаган в кулинарията подсладител е захарта от фурми. Това е чудесна и здравословна алтернатива на добре познатите ни бяла рафинирана захар и кафява захар....
29 Май
Хинап - Китайска фурмаХинап в кулинарията
Плодовете могат да се ядат в прясно състояние, като тогава те носят най-много ползи за здравето....
09 Август
1