Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червена мирика - що е то?Използване и приложение на червената мирика
Плодовете на червената мирика се консумират пресни, сушени, на компот, в плодови млека, от тях се приготвят сокове, консервират се....
20 Януари
Лятно мезе с мирис на мореПоднесете Лятното мезе с мирис на море с халба студена бира или добре охладена бутилка бяло вино!...
05 Юли
4
Кокосов тарт с мирис на лятоБисквитите за този кокосов сладкиш се смилат и се заливат с разтопеното масло.
Притискат се по дъното и стените на форма за тарт или малка тавичка (диаметър 20 см) като се оформя и борд.
Блатът се прибира в хладилник...
04 Май
Пилешки пържоли с мирин и саке на барбекюМного интересно и вкусно предложение за пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю....
27 Май
Червена супаЗеленчуците се настъргват или нарязват на ситно. Лукът се запържва в маслото. Добавят се цвеклото, картофите, морковът и млякото.
Посоляваме и доливаме с вода. Овкусяваме с черен пипер, кимион или други подправки по избор...
02 Май
Червена СангрияЧервена Сангрия бързо ще се превърне в любимата алкохолна напитка на вашето парти....
22 Ноем.
Червена цитронадаЯгодите се измиват и почистват, ако е нужно. Слагат се в блендер и се смилат, така че да се получи гладка течност. Тя може да се прецеди по желание, или да се използва така.
Налива се в кана и се миксира с прясно изцедения...
17 Окт.
Червена салатаНакълцайте шунката на малки парченца. Цвеклото се измива добре и се слага във фурната да се пече. Обелва се и се нарязва на парчета.
Лукът се накълцва и се запържва заедно с хряна в малко мазнина. Шунката, цвеклото и...
17 Септ.
Червена лещаКогато лукът стане прозрачен, добавете наситнения чесън, кимиона и червен пипер. Към тях прибавете наситнените или пасирани домати, зеленчуковия бульон и дафиновия лист....
08 Март
13
Червена салатаНакълцайте шунката на малки парченца. Цвеклото се измива добре и се слага във фурната да се пече. Обелва се и се нарязва на парчета.
Лукът се накълцва и се запържва заедно с хряна в малко мазнина. Шунката, цвеклото и...
17 Септ.
Червена цикорияГлавите на червента цикория се измиват добре и подсушават. Отрязва се края на стъблото и всяка цикория се отрязва по дължина на четири парчета....
10 Дек.
Червена детелинаСъбиране и съхранение на червена детелина
С лечебни цели се събират надземните цъфтящи части на червена детелина....
14 Юли
1
Червена ЛещаГотвене на червена леща
Червената леща е начин да се обогати и разнообрази менюто, като е подходяща и за чувствителен стомах.
Достатъчни са 12-15 минути на червената леща, за да уври....
22 Окт.
Червена БоровинкаИзбор и съхранение на червени боровинки
Купувайте червени боровинки, които имат наситен цвят и без следи от разваляне....
05 Февр.
2
Червена есенна кремсупаБелим картофите и моркова. Нарязваме всички зеленчуци на едро и ги слагаме да се варят.
Когато водата заври, добавяме подправките.
След като зеленчуците омекнат, изваждаме чушката и я белим, тъй като тогава се бели...
12 Окт.
Червена супа топчетаПреди сервиране поръсете червената супа топчета с ситно нарязан магданоз....
03 Окт.
Гъста Червена ЛещаЛукът и морковът се нарязват на кубчета с големината на лещата.
Слагат се в тава на котлона и се задушават до омекване. Прибавяме и лещата за минута-две и добавяме вода.
След като заври водата, прибавяме подправките...
15 Дек.
3
Коктейл Червена буряСложете съставките на коктейла в шейкър. Разбийте ги добре.
Сервирайте в чаша тип Хайбол.
Гарнирайте с резенче киви и коктейлна череша....
13 Дек.
Скумрия в плик без миризмаПърво, измиваме хубаво рибата, после нарязваме на четири парчета, първо по средата и после на две, после пак ги измиваме и ги слагаме в една купа.
Вътре прибавяме сол, черен пипер и олио и хубаво разбъркваме, след което...
29 Май
Червена пълзяща мащеркаЕто основните положения за отглеждане на червена пълзяща мащерка в градината....
12 Септ.