Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Свинска пастърма с чименСвинска пастърма с чимен
16 Дек.
Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
Как се използва чимен?Как се използва чимен?
15 Дек.
Името чимен може и да звучи екзотично, но зад него се крие добре познатият у нас сминдух....
Какво е чимен и за какво се използва?Какво е чимен и за какво се използва?
24 Януари
Тайната е в подправките, а една от най-ароматните подправки в Българската кухня е чименът....
СминдухСминдух
18 Февр.
1
Ако се запекат, семената на чимена придобиват характерен аромат на ядки. В много страни чименът се използва за кайзероване на месо - за направата на кайзер пастърма....
Най-вкусните турски разядкиНай-вкусните турски разядки
31 Август
Чимен Чименът е пикантна разядка за вегетарианци. Подходяща е за сандвичи- хапки, с добавени маслини, сирене или в чист вариант като мезе за алкохолни напитки....
Кои подправки смекчават вредата от по-обилното хапване и пийване?Кои подправки смекчават вредата от по-обилното хапване и пийване?
20 Март
В тези случаи можем да ползваме недразнещи стомаха като копър, джоджен, босилек, мента, сминдух, чимен, кориандър, ким, кимион, копърово семе, канела, индийско орехче, дафинов лист, шафран, карамфил...
Пастърма от телешки сърцаПастърма от телешки сърца
19 Април
Приготвя се смес от 2 части червен пипер, 1 част чимен и 1 част черен пипер. Месото се избърсва и натрива със сместа. Окачва се на конец да съхне 3 – 4 седмици на прохладно място....
Майсторски сушен свински вратМайсторски сушен свински врат
05 Дек.
Подправяме с подправки по желание (аз сложих чубрица, червен пипер, чимен) и увиваме в колагенови фолио....
Правилните подправки за зелен фасул и бобПравилните подправки за зелен фасул и боб
17 Ноем.
1
Може да е както пресен, така и изсушен; - Най-характерната за родната кухня подправка за боб е сминдух, известен още като чимен....
Какви подправки се слагат на пастърма?Какви подправки се слагат на пастърма?
27 Окт.
По правило пастърмата и кайзер пастърмата се овкусяват със сминдух (чимен), черен пипер, чубрица, кимион, червен пипер, сух чесън на гранули, самардала,кардамон и салвия....
Варена Шунка от Свински ВратВарена Шунка от Свински Врат
25 Ноем.
Аз използвам пушен червен пипер и малко чимен на прах....
Пастърма от телешко сърцеПастърма от телешко сърце
07 Февр.
1
Месото вече е готово за подправките - в плоска чиния смесвам чимен с малко чубрица. Овалвам добре, притискам, за да може хубаво да полепнат подправките....
Пастърма от рибиците на толстолобПастърма от рибиците на толстолоб
12 Август
Правим смес от смляния черен пипер, червения пипер, чимена, пасирания чесън, виното....
ПастърмаПастърма
05 Ноем.
30
от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни с.л. червен пипер, 20 г сол, 2 г захар, 1 ч.л. риган, 1 ч.л. сминдух, 15 зърна ситно смлян черен пипер, 15 зърна счукан чимен...
ПастърмаПастърма
05 Ноем.
30
от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни с.л. червен пипер, 20 г сол, 2 г захар, 1 ч.л. риган, 1 ч.л. сминдух, 15 зърна ситно смлян черен пипер, 15 зърна счукан чимен...
КъриКъри
04 Февр.
1
рецепти: Мадраско къри 80 г кориандър, 20 г куркума, 20 гр. червен пипер, 20 г черен пипер, 20 г синапено семе, 10 г джинджифил, 10 г чесън на прах, 10 г ким, 40 г сол; Люто къри 70 г кориандър, 50 г люти чушки, 10 г чимен...
Задушен заек в гювечЗадушен заек в гювеч
06 Ноем.
В тигана, в който се е пържил заекът, се налива бялото вино, прибавят се самардалата, чименът и бахарът....