Пържене със Зехтин
Търсиш информация за Пържене със Зехтин? Разгледай последните ни публикации и статии за Пържене със Зехтин.
Пържене със зехтинЗехтинът е най-подходящата мазнина за пърженето на вегетариански и рибни ястия. За пърженето на 1 килограм сурови зеленчуци са необходими 150 милилитра зехтин.
Зехтинът е най-мазното от всички растителни масла....
Най-подходящите за пържене маслаЗехтин за готвене
Готвенето със зехтин е популярно в много кухни, предимно в Европа, но също така и полезни. Стига да знаете, правилата за пържене със зехтин....
Най-вкусните пържени картофи се правят ето такаНо също така можете да ги подправите със сух чесън, кимион, чили на прах и др. Важно е да не забравяте, че всички подправки на прах загарят много бързо, поради което трябва да бъдат добавяни в края на пърженето....
Пърженото активира псориазисаСъщото се отнася и за хора, които имат проблеми със стомаха и сърцето.
Единствената мазнина, която не оказва вредно влияние върху организма, е зехтинът – при това нерафинираният....
Зехтинът в испанската кухняКогато готвите със зехтин, е добре продуктите, които ще пържите, да са подсушени, защото водата възпрепятства пърженето;
10. В някои случаи за готвене се използва и чист зехтин, който е рафиниран....
Как здравословно да изпържим кюфтета?Ако заменим обаче мазнината със зехтин, ще избегнем опасностите на процеса. Зехтинът е мазнината, която не гори над 200 градуса, не съдържа холестерол, а наситените мастни киселини са в минимални количества....
ЗехтинЕкспериментите показват, че мишки, които са хранени със зехтин, са живели по-дълго от тези, които са хранени със слънчогледово или царевично масло....
Как да изберем най-добрия зехтин?Трябва да знаете какво искате да приготвите със зехтин, за да изберете необходимата ви категория.
Най-ниската категория е подходяща за пържене, а за салати използвайте зехтин от по-високите категории....
ОлиоМоже да се сравнява със зехтина по съдържание на мононенаситени мастни киселини, но ядките в него го правят много неподходящо за хора с алергии....
Тайни и хитринки за вкусни тиквичкиНо ако разполагате с големи, дори малко презрели тиквички, не просто ги обелете, а премахнете и вътрешната им месеста част заедно със семките....
Кога и как да готвим със зехтинЗехтинът е много по-подходящ от останалите мазнини за готвене, пържене и задушаване. Но когато се използва за печене и пържене, съществуват няколко особености, които трябва да се спазват....
Основни правила при пържене на месотоПрепоръки при пържене на месо
Не бива да се пържи мокро месо, то трябва да се подсуши със салфетка, преди да се постави в тигана, защото мокрото месо задържа пара, която затруднява пърженето....