Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашна пастърма от сьомгаДомашна пастърма от сьомга
19 Дек.
На дъното на съд с формата на филето риба, сложете пласт от сместа. Положете сьомгата с кожата надолу и покрийте с останалата сол и захар, притискайки, за да се получи плътен пласт....
Колко сол се слага на буркан месо?Колко сол се слага на буркан месо?
29 Септ.
1
На буркан от 580 мл количеството сол, което трябва да се добави в този случай, е 2 чаени лъжици сол и 1/2....
Колко сол се слага на киселите краставички?Колко сол се слага на киселите краставички?
21 Ноем.
Виж също колко време се варят киселите краставички, колко оцет се слага на кисели краставички или опитай и другите ни предложения за домашни кисели краставички....
Салата с пастърма и телешки езикСалата с пастърма и телешки език
01 Окт.
След като се свари, го оставяме да се охлади и го обелваме. Заедно с пастърмата, ги нарязваме на лентички. Краставицата, чушките и доматите почистваме и също ги нарязваме на лентички....
Мераклийска пастърма от свинско контрафилеМераклийска пастърма от свинско контрафиле
05 Януари
2
Друг вариант за свинската пастърма е да се остави в хладилник (на температура 5 – 7° C ) 4 – 5 дни. Готовата пастърма увиваме във стреч фолио и прибираме на студено....
Домашна свинска пастърма от контрафилеДомашна свинска пастърма от контрафиле
04 Януари
Свинското контрафиле почистваме от ципи и жили, нарязваме го на парчета според желания размер. В купа си поставяме сол, след това филе, сол и така редуваме, като завършваме със сол....
Лесна домашна пастърма за начинаещиЛесна домашна пастърма за начинаещи
13 Дек.
Нарежете на тънко и се насладете на лесна домашна пастърма за начинаещи с чаша хубаво вино! Опитайте!...
Домашна пастърма от пилешко филеДомашна пастърма от пилешко филе
16 Ноем.
Навързваме с връв и изкарваме на студено. Пастърмата трябва да престои седмица, след тогава да се консумира. Домашната пастърма от пилешко филе е готова....
Пастърма от месо от сърнаПастърма от месо от сърна
14 Януари
Нарязваме сърнешкото месо на големи парчета, дебели не повече от 7 см. Натъркваме ги обилно със сол и ги оставяме върху наклонена повърхност за едно денонощие. Препоръчително е това да се случи на студено място....
Пастърма от пуешко бон филеПастърма от пуешко бон филе
10 Август
Сложете кукичка и оставете домашната пастърма на проветриво, тъмно и хладно място. Пастърмата от пуешко бон филе трябва да съхне седем дни....
Домашна пастърма от свински вратДомашна пастърма от свински врат
03 Август
Връзваме с дебел конец и закачваме на сухо и проветриво място домашната пастърма от свински врат. Вижте също как да си направите пастърма от свински бут и пастърма за дълга консумация....
Домашна пастърма от свински бутДомашна пастърма от свински бут
16 Август
Реже се на флейки и се слага в тава. Трябва да са прави и изпънати. Реди се ред сол, ред месо, като се завършва със сол. Слага се в хладилник малко под наклон за да може водата от месото да се отцежда....
Домашна пастърма от свинско месоДомашна пастърма от свинско месо
17 Септ.
Нанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни. По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо....
Домашна пастърма от свинско сърцеДомашна пастърма от свинско сърце
04 Окт.
1
Свинското сърце се почиства, измива и се разрязва, така че да се получи дълго парче. Покрива се обилно със сол и се оставят така 3 дена....
Пастърма от риба тон - МохамаПастърма от риба тон - Мохама
07 Февр.
То се полага върху леглото от сол и захар (в някои рецепти се използва само сол, в други по-голям процент захар) и се покрива плътно с останалото количество....
Пастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван МанчевПастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев
03 Януари
9
Пастърмата от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев е готова....
Колко сол се слага на пълнено гергьовско агне?Колко сол се слага на пълнено гергьовско агне?
27 Април
2
Но в почти всички рецепти количеството на сол не е уточнено и затова много начинаещи готвачи се притесняват колко сол да сложат на пълненото гергьовско агне. Всъщност точен отговор на този въпрос няма....
Колко сол се слага на кайма за кюфтета?Колко сол се слага на кайма за кюфтета?
07 Януари
А що се отнася до солта - просто сложете толкова, колкото отговаря на вашия вкус....
Бърза пица с пастърма и варени яйцаБърза пица с пастърма и варени яйца
24 Ноем.
Намазваме леко с олио и слагаме в нагрята фурна за кратко да се запече леко. През това време нарязваме на парченца пастърмата. Яйцата белим и нарязваме на резенчета....
Колко сол се слага в туршията?Колко сол се слага в туршията?
07 Юли
3
Затова е важно предварително да помислим колко литра вода ще са ни нужни, да добавим съответното количество сол и да я изчакаме да се разтвори, преди да я смесим със зеленчуците....
Какви подправки се слагат на пастърма?Какви подправки се слагат на пастърма?
27 Окт.
Виж също как се прави саламура за пастърма, колко сол се слага на пастърмата или опитай нашите рецепти за: - пастърма от свинско сърце; - пилешка пастърма; - говежда пастърма;...
Колко сол се слага на различните видове мляно месо?Колко сол се слага на различните видове мляно месо?
03 Април
Затова, ако сложите в месото повече от 10% сол, развитието на повече от гнилостните микроорганизми спира. Затова е препоръчително в месото да НЕ СЕ СЛАГА ПОВЕЧЕ ОТ 6%....
Колко сол трябва на манджата?Колко сол трябва на манджата?
24 Май
Колко сол можем да ядем на ден Специалистите отбелязват, че препоръчителната норма за употреба на сол е 5-10 грама на ден за възрастните и 3-8 грама за децата....
Пиле на солПиле на сол
13 Юли
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер. Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
Изчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди. В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето....