Търсене в сайта

Пилешка пастърмаПилешка пастърма
09 Юли
1
Илария
Пилешката пастърма се овалва в тях. Края на всяко филенце се продупчва с дебела игла и се нанизва на конец....
Заешка пастърмаЗаешка пастърма
08 Януари
1
Ефросия
След това съхранявайте заешката пастърма в хладилник, добре увита във фолио. По желание още леко влажните филета месо може да оваляте в смес от сушени подправки по избор и така да провесите да се сушат....
Свинска пастърмаСвинска пастърмаСлед пресоването пастърмата се намазва с гъста каша, приготвена от равни количества червен и черен пипер, разредени с 1—2 чаени лъжички студена вода....
Конска пастърмаКонска пастърма
08 Март
1
Ефросия
Изберете месо без кости, сухожилия и хрущяли, което се реже по дължината на мускула. Пригответе си дълбок съд и започнете да редите - ред морска сол, ред месо и завършете със сол. Оставете да престои така между 5-7 дена...
Домашна пастърмаДомашна пастърмаНарязва се готовата пастърма тънко на филии. Чудесно домашно мезе за червено вино! Едно от най-вкусните сухи мезета!...
Говежда пастърмаГовежда пастърмаЗакачаме пастърмата на студено място и оставяме да се изсушава....
Свинска пастърмаСвинска пастърмаСлед пресоването пастърмата се намазва с гъста каша, приготвена от равни количества червен и черен пипер, разредени с 1—2 чаени лъжички студена вода....
Колко грама сол и захар може да ядем на ден?Колко грама сол и захар може да ядем на ден?Солта и захарта са подправки, които неминуемо присъстват на трапезата ни. Приемани в големи количества обаче те увеличават риска от сърдечни заболявания и допринесат за наддаването на теглото. За да се предпазим от това...
Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтетаКолко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтетаРазгледайте галерията горе и вижте колко точно сол трябва да добавите към суджуците и луканката. page1. Обикновена луканка Най-често се приготвя от свинско, говеждо месо и сланина....
Чесновата сол - не е за вярване колко полезна се оказаЧесновата сол - не е за вярване колко полезна се оказаЧесновата сол е подправка, която се получава чрез смесване на сух смлян чесън (за предпочитане на прах) и сол. Обикновено се състои от три части сол и една прах от чесън. Чесновата сол съдържа повечето кулинарни и лечебни...
Хималайска солХималайска солСолта е най-употребяваната подправка след захарта. По неписано правило българинът до 3 пъти повече сол от допустимите 3-5 мг дневно. Последствията от злоупотребата със сол могат да бъдат наистина много опасни. За щастие...
Английска солАнглийска солАнглийска сол е ценен продукт, който има редица чудодейни здравословни качества. По своята същност английската сол е кристализиран магнезиев сулфат. Магнезият е естествен минерал, който се съдържа във всички живи същества...
Морска солМорска солМорската сол е естествен природен продукт, който се нарежда в челните места на един от най-значимите дарове, които морето може да ни предложи. В нейният състав има повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 елемента...
Анджелина Джоли е плашещо слаба, вижте колко килограма еАнджелина Джоли е плашещо слаба, вижте колко килограма еНе е ясно дали е заради развода ѝ с Брад Пит или заради влошено здраве, но Анджелина Джоли е станала плашещо слаба. От сексапилното тяло на актрисата не е останала и следа....
Шарена солШарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....

Следвай ни