Търсене в сайта
Домашна пастърма от сьомгаНа дъното на съд с формата на филето риба, сложете пласт от сместа. Положете сьомгата с кожата надолу и покрийте с останалата сол и захар, притискайки, за да се получи плътен пласт....
Салата с пастърма и телешки езикСлед като се свари, го оставяме да се охлади и го обелваме.
Заедно с пастърмата, ги нарязваме на лентички.
Краставицата, чушките и доматите почистваме и също ги нарязваме на лентички....
Мераклийска пастърма от свинско контрафилеДруг вариант за свинската пастърма е да се остави в хладилник (на температура 5 – 7° C ) 4 – 5 дни.
Готовата пастърма увиваме във стреч фолио и прибираме на студено....
Домашна свинска пастърма от контрафилеСвинското контрафиле почистваме от ципи и жили, нарязваме го на парчета според желания размер.
В купа си поставяме сол, след това филе, сол и така редуваме, като завършваме със сол....
Домашна пастърма от пилешко филеНавързваме с връв и изкарваме на студено. Пастърмата трябва да престои седмица, след тогава да се консумира.
Домашната пастърма от пилешко филе е готова....
Пастърма от месо от сърнаНарязваме сърнешкото месо на големи парчета, дебели не повече от 7 см.
Натъркваме ги обилно със сол и ги оставяме върху наклонена повърхност за едно денонощие.
Препоръчително е това да се случи на студено място....
Пастърма от пуешко бон филеСложете кукичка и оставете домашната пастърма на проветриво, тъмно и хладно място.
Пастърмата от пуешко бон филе трябва да съхне седем дни....
Домашна пастърма от свински вратВръзваме с дебел конец и закачваме на сухо и проветриво място домашната пастърма от свински врат.
Вижте също как да си направите пастърма от свински бут и пастърма за дълга консумация....
Домашна пастърма от свински бутРеже се на флейки и се слага в тава. Трябва да са прави и изпънати.
Реди се ред сол, ред месо, като се завършва със сол. Слага се в хладилник малко под наклон за да може водата от месото да се отцежда....
Домашна пастърма от свинско месоНанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни.
По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо....
Домашна пастърма от свинско сърцеСвинското сърце се почиства, измива и се разрязва, така че да се получи дълго парче. Покрива се обилно със сол и се оставят така 3 дена....
Пастърма от риба тон - МохамаТо се полага върху леглото от сол и захар (в някои рецепти се използва само сол, в други по-голям процент захар) и се покрива плътно с останалото количество....
Колко сол се слага на пълнено гергьовско агне?Но в почти всички рецепти количеството на сол не е уточнено и затова много начинаещи готвачи се притесняват колко сол да сложат на пълненото гергьовско агне.
Всъщност точен отговор на този въпрос няма....
Бърза пица с пастърма и варени яйцаНамазваме леко с олио и слагаме в нагрята фурна за кратко да се запече леко.
През това време нарязваме на парченца пастърмата. Яйцата белим и нарязваме на резенчета....
Колко сол се слага в туршията?Затова е важно предварително да помислим колко литра вода ще са ни нужни, да добавим съответното количество сол и да я изчакаме да се разтвори, преди да я смесим със зеленчуците....
Какви подправки се слагат на пастърма?Виж също как се прави саламура за пастърма, колко сол се слага на пастърмата или опитай нашите рецепти за:
- пастърма от свинско сърце;
- пилешка пастърма;
- говежда пастърма;...
Колко сол трябва на манджата?Колко сол можем да ядем на ден
Специалистите отбелязват, че препоръчителната норма за употреба на сол е 5-10 грама на ден за възрастните и 3-8 грама за децата....
Пиле на солПилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер.
Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
Пиле на солИзчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди.
В немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето....