Gotvach.bg»Съвети»Колко сол се слага на кайма за кюфтета?

Колко сол се слага на кайма за кюфтета?

MarianeMariane
Джедай
254955
Колко сол се слага на кайма за кюфтета?

Когато става дума за кюфтета, няма две еднакви мнения по въпроса - всеки има собствена рецепта, в която смесва по свое усмотрение свинско и телешко месо, сланина, различни подправки, хляб, галета, яйца, лук и всякакви други тайни съставки.

Истината е, че у нас в момента няма действащ държавен стандарт, в който да е описано точно колко сол, черен пипер, газирана вода или лук трябва да се добавят към каймата за кюфтета. С други думи всички рецепти са верни и всеки има правото да си приготвя каймата по свое усмотрение.

Според една от най-разпространените рецепти за приготвяне на кайма за кюфтета, за да получите 1 кг качествена кайма, трябва да смелите 800 г много тлъсто свинско месо и 200 г телешко месо.

Към тях се прибавят 100 мл газирана вода, 100 г лук, 4 г черен пипер, 4 г сол и точно 22 г сол.

Ако обаче решите да месите кюфтета с готова кайма, тогава в никакъв случай не добавяйте сол, защото обикновено в каймата вече е добавена доста сол и има опасност да пресолите кюфтетата.

Всички тънкости при правене на кюфтета и кебапчета може да откриете на нашия сайт. Там може да откриете и изпитани рецепти за кюфтета на скара или кюфтета в разкошен сос. А що се отнася до солта - просто сложете толкова, колкото отговаря на вашия вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен