Търсене в сайта

Ползата и вредата на оризаПолзата и вредата на оризаЕто защо тук ще ви покажем какви са ползите и вредите от консумацията на ориз....
За ползата от овчето млякоЗа ползата от овчето мляко
18 Дек.
Жана Г.
Овчето мляко е много вкусно и хранително. То има богат и наситен, нежен и леко сладък вкус. Плътността на това мляко е по-висока от тази на кравето и на козето мляко. В него присъстват важни витамини от групата В. Сиренето...
Ползата от лука в битаПолзата от лука в бита
24 Април
Жана Г.
Лукът има много полезни свойства, които не се ограничават само с вкусовите му качества и витамините и минералите, с които зарежда организма. Лукът помага при изгаряния. Той е естествен антисептик и помага за заздравяването...
За ползата от сушените ябълкиЗа ползата от сушените ябълкиКакто всички храни, сушените ябълки са полезни и вредни за здравето. Не се препоръчва добавянето им към храната за тези, които страдат от последния етап на диабет....
Ползата от най-мазния плодПолзата от най-мазния плод
31 Август
1
Нина Норд
Авокадото, което някои мислят за зеленчук, всъщност е плод, просто не е толкова сладък, колкото се очаква обикновено от плодовете, затова пък е много по-полезен от някои сладки плодове. Колкото и странно да звучи, това...
За ползата от кокосовото маслоЗа ползата от кокосовото масло
08 Окт.
Калцият и усвояването на магнезий са от голяма полза за жените на средна възраст, които могат да станат, или са страдащи от остеопороза. Кокосовото масло: Добри наситени мазнини?...
Руло ПолентаРуло ПолентаИзсипете готовата полента и оформете правоъгълник. Старайте се да е с еднаква дебелина. Върху него наредете тънко нарязана мортадела (или друг мек салам или варена шунка)....
Кростата полентаКростата полентаКростатата полента е мнотго ефектна....
Полента крекериПолента крекери
11 Юни
marcheva14
Ползвала съм полента, но може и спокойно да се ползва грис за качамак....
Сладка полентаСладка полентаИзсипваме горещия сироп върху изстиналата полента и покриваме съда. Оставяме за 24 часа да попие сиропът....
Пица полентаПица полентаКипнете маслото и млякото в тенджерка и прибавете солта. Добавете качамака и бъркайте енергично с дървена лъжица в продължение на 1-2 минути на слаб огън. Сипете качамака върху хартия за печене и го оформете на кръгла...
Обикновена полентаОбикновена полента
07 Юли
Mariana
Кипнете 1.5 л вода и добавете солта. Намалете котлона и на тънка струйка сипете царевичното брашно, като непрекъснато разбърквате. Гответе ястието около 40 минути, като непрекъснато го разбърквате. Когато полентата...
Какви са ползите от червеното цвекло?Какви са ползите от червеното цвекло?За консумация използваме корена от цвеклото, който е със силно червен цвят. Консумира се в сиров вид, под формата на салата или се пие като прясно изцеден сок /фреш/. Можем да го видим и в комбинация със задушени...
С какво е известна полската кухня?С какво е известна полската кухня?Към ползващите се с особена популярност ястия от свинско месо си струва да се добавят печената и варена свинска плешка, както и кашанката - вид кървавица....
Какви са ползите от кафявата захар?Какви са ползите от кафявата захар?
24 Март
Admin
Чрез нагряване, както и чрез механични и химически процеси, се премахват витамините, минералите, белтъчините, мазнините, ензимите, т.е. всички хранителни вещества....