Търсене в сайта
Какви са ползите и вредите от меда?Ползите от меда не са за пренебрегване и всеки човек трябва да се възползва от свойствата му. Консумирайте го чист, в комбинация с канела, джинджифил, под формата на медена вода или в чай....
Цейлонски чай - как се приготвя и какви са ползитеТой се бори ефективно срещу натрупалите се в организма ви токсини в следствие на мръсния въздух, който дишаме, и боклучавите храни (пълни с консверванти, оцветители и т.н. ), с които се изхранваме....
С какви храни и ястия да поднесем ШардонеШардоне е изискано вино, което се отличава с повишена киселинност и много фин аромат и вкус. То успешно се съчетава със свежи зеленчуци, които са много нежни - например аспержи и артишок.
С шардоне също така се...
С какви храни и ястия да поднесем СираИ както всяко друго вино, от изключително значение за поднасянето му е подходящата храна.
Най-ранното вино, с точно контролирано наименование за произход, е от 1333 г. пр. Хр....
С какви храни и ястия да поднесем ДимятТипично българският бял сорт Димят се използва за производството на сухи бели и ароматни вина. Вкусът му е лек, с приятна свежест. Най-добре вирее в района на Варна, но се отглежда и в много други части на страната, като...
С какви храни и ястия да поднесем ТраминерКомбинации с кисели ястия е неприемлива, както и с деликатно приготвени птици и морски храни, защото виното ще превземе ястието. С каквото и да сервирате вино Траминер, знайте, че то задължително трябва да е охладено....
С какви храни и ястия да поднесем МаврудРибата е лека храна, която няма да ви пречи да се наслаждавате на вкуса на виното.
И колкото странно да звучи, с това червено вино изключително добре се съчетават десертите....
С какви храни и ястия да поднесем КабернеСъчетаването на виното и храните е много важно, тъй като не бива вкусът на ястията да потиска аромата и вкуса на виното, както не трябва да се случва и обратното....
С какви храни и ястия да поднесем МерлоДруга подходяща насока, що се отнася до подходящите храни и добавки, са зеленчуците, най-вече лук, печен чесън, домати - пресни или сушени, патладжан и цвекло....
С какви храни и ястия да поднесем РизлингПри съчетаването на храна и вино е важно да се запази хармонията между тях. Не е добре, ако ароматът на храната се бие с уханието на виното или пък вкусът на ястията не е подходящ за точно определения вид вино....
С какви храни и ястия да поднесем РозеНа цвят розето е по-близо до червеното, а на вкус - до бялото вино. Във Франция го наричат розе, В Америка – бланш, а в Испания розадо.
Както и да го наричат, всички са съгласни, че розовото вино е идеално за романтични...
Изкуствените храни - храни на бъдещето?В началото на това лято амбициозна американска компания обеща, че до края на годината ще изобрети 3D принтер, който ще приготвя вкусна и балансирана храна....
Какво означава желанието за солена хранаАко ви се яде пикантна храна, вашият организъм най-вероятно иска да се изпоти. Това изглежда нелогично на пръв поглед, но обяснява защо хората обичат мексиканска храна през лятото....
Каква храна е полезна за износени стави?Избягвайте маринованите зеленчуци и туршии, газираните напитки, маринованите и пушените храни, шоколадът, чаят, кафето, тлъстите меса, лещата и храните с пурини. Пурините предизвикват изменения в ставната капсула....