Gotvach.bg»Статии»Кулинария
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Кулинария

Търсиш информация за Кулинария? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинария.
Готварските съдове в мексиканската кулинарияГотварските съдове в мексиканската кулинария
В следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария: 1. Метате Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Съвети за млади кулинариСъвети за млади кулинари
4
Затова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото. 1....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Френските кулинари готвят най-сладкоФренските кулинари готвят най-сладко
Кулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света. Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
1
Векове наред смели кулинари са прилагали какви ли не смеси от подправки, за да получат собствени аромати и вкусове....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
Камут е най-новата суперхрана. Името идва от Древен Египет, където този сорт пшеница е бил известен преди хиляди години. Той наподобява лимеца, като до днес е запазил непокътнати своите хранителни качества. За...
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
Освен в кулинарията, шушулките на рожкова се използват и в медицината. Отварата от сварени шушулки лекува кашлица....
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарни традиции в ЛитваКулинарни традиции в Литва
Хората, живеещи в Aukstaitija, са смятани за експерти в брашното и сладководните рибни ястия и техните кулинарни шедьоври са част от Европейското кулинарно наследство....
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
В кулинарията те често се използват в плодови салати и за овкусяване на десерти. Освен това са и прекрасна добавка към зърнена закуска. Нектарините служат за украса на торти и сладкиши....
Кулинарно приложение на джодженКулинарно приложение на джоджен
Използва се най-често в кулинарията, заради своите невероятни вкус и аромат. Той притежава специфичен, силен, но приятен аромат и леко парлив вкус....
Кулинарни шедьоври с естрагонКулинарни шедьоври с естрагон
В готварството се използват младите клонки и листата на естрагона – тази подправка има много приятен аромат, който подхожда на месо, както и на зеленчуци. Предлагаме ви една рецепта за гъби с естрагон – печурките с...
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
1
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....