Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Кулинарни шедьоври с естрагон

Кулинарни шедьоври с естрагон

Пиле с Естрагон

В готварството се използват младите клонки и листата на естрагона – тази подправка има много приятен аромат, който подхожда на месо, както и на зеленчуци. Предлагаме ви една рецепта за гъби с естрагон – печурките с ароматната подправка са чудесен избор за гарнитура. Ето и цялата рецепта:

Гъби със сметана

Необходими продукти: 600 г гъби, черен пипер, сол, масло, 3 стръка естрагон, 200 мл течна сметана и ½ лимон.

Начин на приготвяне: гъбите се обелват и нарязват на филии, след което се слагат в сгорещеното масло. Оставете ги да поомекнат и след около десетина минути добавете смлян черен пипер и сол на вкус.

Гъби със Сметана

Следва до добавите нарязания на ситно естрагон. Разбъркайте и накрая изсипете сметаната и лимоновият сок – оставете гъбите няколко минути да поврат. Гарнитурата трябва да се сервира топла. Най-подходящо е да я поднесете със сухо месо, което сте приготвили на скара.

Следващото ни предложение е за пилешко месо с естрагон и сметана. Рецептата е много лесна за изпълнение, а резултатът е чудесен. Първо трябва да запържите пилешки филета – броят зависи от това за колко човека готвите.

След като са зачервени и от двете страни, извадете ги и изсипете в същия съд около 200 мл течна сметана ( за две пилешки филета). Към нея добавете 2 – 3 с.л. горчица и 3 стръка пресен естрагон.

Естрагон

Ако използвате суха подправка, добавете около 1 ½ ч.л. След като сместа заври, добавете двете филета и оставете за няколко минути на котлона. По желание, можете да изсипете сместа в тавичка и да запечете за кратко. Достатъчни са около 20 минути. Сервирайте с варен ориз.

Последното ни предложение е отново за пилешко. За това ястие подготовката ще ви отнеме малко повече време, но пък резултатът наистина ще ви хареса. Нарязвате пилешкото месо на малки хапки, може и на жулиени.

След това ги слагате в подходящ съд и ги подправяте с черен пипер, соев сос, зехтин и естрагон. Оставете ги за около 5 часа да останат в маринатата, а после ги изпържете. В допълнение можете да направите някаква лека гарнитура – свежа зелена салата или варени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest