колкото и добре да е измит един пласмасов съд той все още ще съдържа мазнина от предишно ползване. Ако нямате емайлиран то стъклен или дори в тенджера. Не трябва да има и никакви остатъци от жълтък при белтъците поради същата причина...просто пречът на процеса и нама как да получите желания крем.
Много вкусен се получи...хихи и аз като го направих се сетих за орехите, но следващия път ще го направя с тях. Ако не се е изпекъл добре, а коричката горната почва да загаря...сложете фолио и намалете с малко градусите. Аз така направих понеже печката ми е своенравна ;)
Водка с вкус на домати си е все едно блъди мери така че нищо страшно, а тази с вкус на карамелизирани ябълки сигурно ще е сладичка :) , а тая със скорпион...само ако ми платят значителна сумичка бих се замислила...хихи...Хммм еднорог...то хубаво да намериш, ама ако си вещер няма да си хабиш сълзите му за някакъв си джин я!:D Но като цяло...Къде им е бил ума на тия хора?! :D
И така, първо да кажа, че ако се направят правилно стават нещо божественярско. Но имам една критика към рецептата...
Как според вас с 80 гр захар ще направите всичко? Слагате половината захар при жълтъците и със останалите искате да направите белтъчен сняг, че даже да ви остане и за карамелизиране :D Всеки който е правил белтъчен сняг знае,че на белтък отиват около 3 с.л. (това е около 30 гр.) Та ако следвате рецептата няма как да ви се получи. Палачинките стават крехки и въздушни...печете ги с повечко масло и ги правете на по малък кръг от размера на тигана ви за да ги обръщате по-лесно...и печете на не твърде силен котлон за да не прегарят преди да са готови за обръщане.
И без карамелизирането стават мнооого вкусни!
Много добре се получиха. Аз ги направих с какаов крем, тъй като последния път бяха с яйчен. Ако имате повече формички по-бързо става, но аз докато се наканя да си купя пак един комплект се наложи да си поиграя с 10 фунийки на няколко пъти ;)
Тая рецепта е объркана! Започнах я и количеството вода за това брашно е прекалено малко, не може да се замени тесто, ръцете ме заболява, а нали трябва меко тесто да стане?!
Когато ги полееш със сладко добиват вкус също като поничките които се продават по панаирено време :D Сладкото убива мазнината...Явно това е ключът към тази рецепта за да е сполучлива :)
Моите коментари