Комбинацията от чесън и черен пипер придава невероятен вкус на пържолите, а запечатани с брашно и задушени след това стават наистина много крехки и сочни!
Идеята за сметанови ягодки много ми хареса!Като допълнение бих добавила отгоре течен шоколад на тънки ивички.Ще си пасне страхотно с ягодките и сметаната.
Когато слагам ягоди в такъв вид сладкиш първо ги поръсвам със захар и ги оставям да престоят няколко часа.Така киселинността им малко се убива и са по приятни в сладкиша.Сладкиша е страхотен-вкусен и ароматен!
Идеята за този сладолед ми допадна, тъй като е без яйца. По принцип домашен сладолед се прави със сурови яйца, а пък аз не обичам термично не обработени яйца, затова този ми хареса. Аз лично бих прибавила и 1-2 праха ванилия, защото обожавам ванилов сладолед.
Кекса наистина е много приятен и много ароматен.Глазурата обаче приготвена по този начин, след като изсъхне се напуква затова прибавих от себе си 2 с.л.меко масло.Получава се гладка и ароматна глазура,която лесно се нанася върху кекса.
мътеницата се прави в специален съд дървен или електрически. Дървеният е старовремски и в нашия край му казват бучка или бутелка. В него се слага кисело мляко и хладка вода, след което се бие или върти докато не излезе най-отгоре маслото. Маслото се събира с дървена лъжица и е много вкусно за консумиране. А обезмаслената течност наречена мътеница е чудесна и много освежаваща напитка в горещите летни дни, особено ако е изстудена и малко престояла, тогава има специфичен резлив вкус. Това мога да кажа по въпросза за мътеницата от собствен опит, а тези морудници са много вкусни, особено поднесени за закуска с мътеница :-)
Аз бих сложила и свеж копър на дребно, тъй като тиквичките и краставицата много си вървят с тази подправка. Като цяло салатата много ми хареса и ще я пробвам.
Моите коментари