Превъзходен дюнер! Особено ако се добавят зеле, марулка и пресни краставички....че и малко доматче...ама не е задължително. Кетчупа върши прекрасна работа!
Невероятен Арменски Таскебап, адмирации за рецептата! Аз нямах емайлиран съд, с който да захлупя мръвката към тавата, затова ползвах глинено гювече...Стана божествено месото.....!!!
Получи се хубаво ястие! Но Вие НИКАК не ме улеснихте! Имам една забележка Г-жо Помощник-Готвач! Моля ви друг път когато обяснявате как се прави марината, да указвате и някакви количествени мерки.....а не просто: смесете олио, унисос, черен пипер и червен пипер и прочие.....Защото някой по- неопитен фен на този сайт бе така ще ги смеси, че ще успее да съсипе вкусово дори такъв лесен продукт за готвене като пилешкото месо......!!!
Апропо е вярна една друга по-долу написана забележка, че при такова количество патладжани, тиквички и картофи.....ще ви остане заготовка за гръцка мусака и за зимнина....! Очевидната причина е , че при това количество кайма, няма да ви остане място в който и да било нормален глинен гювеч......освен ако не готвите в ресторант, но тогава ще е нужно още толкова кайма, глава лук и наистина втори Глинен Гювеч......Разбира се може и да сте ползвали бейби патладжани, тиквички и картофи...но поне го споменете де....!!! Аз лично ползвах 5 нормални картофа, 1 тиквичка и 1 патладжан......Не е истина, но цените в магазините станаха астрономически...а войната е все още само в Украйна!!!......
Относно по-долен коментар, че на патладжанът трябва първо да му се махне горчивият сок...Да, това е единият начин на обработка.Но също така той може и да се изпържи, което също неутрализира горчивия сок!!!
Моите коментари