Рецептата е наистина добра. Само искам да отбележа, че е пропуснато кога се добавят ригана и магданоза. Затова аз добавих ригана и част от магданоза с доматите, а останалата част от магданоза поръсих след изпичането.
Рецептата е наистина добра и се получи лека лятна пилешка кавърма. Съгласен съм изцяло с Никнай и си запържих месото предварително. Използвах зехтин вместо олио. Стана превъзходно.
Рецептата е уникална! Бобът стана превъзходен. Ракията придаде малко по-особен вкус, а твърде е възможно да съм сипал малко повече от 1 супена лъжица...Техниката със запръжката е много добра, защото няма как червеният пипер да прегори /а това става за част от секундата/! Адмирации за тази рецепта!
Здравейте Г-жо Рибагина или Г-н Сергей. Безспорно стилът на писане на г-жа Рибагина е изключително правилен и грамотен, за разлика от този на г-н Сергей. Уважаема Г-жо Рибагина, ако си бяхте направили труда да напишете в рецептата си, всичко това което току що написахте в отговор на моята градивна критика, със сигурност нямаше рецептата ви да е подвеждаща, особенно за начинаещите готвачи! Моля да ме извините, ако съм бил груб, но все още мисля че рецептата ви е неточна, най малкото защото е твърде кратка! По вашата рецепта пекох агнешкото 5 часа! И да, определено правя разлика между агне и шиле, не защото съм Хейтър, а защото съм доста по-възрастен от вас! Адмирации отново за правописа Ви! Поздрави!
Колега, съдейки по написаното по-горе , не умеете да се изразявате особенно добре правописно! Чудя се само защо давате лоши оценки, след като вие самият не сте сигурен дали е вкусно ястието! Относно намека ви за "селското" , аз лично съм раждан в София, но ви препоръчвам да уважавате повече българското село! За ваше сведение тази рецепта не е моя, а е писана преди повече от половин век!
Тази рецепта е неточна, а това не е коректно към начинаещите готвачи, които имат доверие в този сайт! Не е възможно нито физически, нито технически агне 6 килограма да се изпече за 2, 5 - 3 часа!!!По принцип агнешка плешка или бут, които са нормално около 2-3 кг. имат нужда от бавна и постепенна термична обработка поне 3,5-4 часа, с непрекъднато периодично обливане на месото! А какво да кажем за цяло или половин агне!!! Моля Дарт-Вейдърите и Гурувиците в този сайт да редактират съвестно рецептите, защото жена ми за малко да съсипе агнешкото следвайки тази рецепта! Аз я поправих и скоро ще побликувам истинската рецепта!
Супата е превъзходна, предполагам и заради розмарина! Пилето го сварих в обикновена тендера, тъй като и там става бързо. Картофите ги нарязах на кубчета, въпрос на вкус. Адмирации за рецептата, сина ми цяла седмица иска само супа!
Гулашът наистина става превъзходен! Аз добавих и щипка захар, за да премахна киселината от доматите, добавих целината 10 минути преди края на готвенето /което е стандарт при зелените подправки/ и поръсих с пресен магданоз, което не е задължително, но придава завършен вид.
Моите коментари