Сърдечно благодаря за хубавите думи! Старая се и обичам да декорирам / макар винаги да бързам /храната , първо дa нахрани очите ни с вида си ,после да усетим миризмите на съставките й и чак накрая да се насладим на вкусовете на ястието. Благодаря Ви усмихнахте душата ми.
Лютият вкус на ряпата е резултат от наличието на фитонциди – фракции на етерични масла, които имат антибактериални свойства. Особено ефективни в стомаха и червата
Непременно си правете тази здравословна и полезна салата. Благодарение на ряпата в есенно- зимния сезон си набавяме нужното количество витамини и най много витамин "С " има невероятно детоксикиращо действие .В ряпата има още фолати, рибофлавин, калий, мед, витамин В6, магнезий, манган и калций. Витамин А, витамин К.Омега 3 .Тя е аптека за здраве .Хапвайте И бъдете здрави .
Аз използвах бяла ряпа за която казват че е по малко люта от черната Но мен това не ме спира ,когато е настъргана и овкусена е чудна . Непременно си правете тази здравословна и полезна салата
Разбира се че можете!Но по добре не слагайте ягоди а карамел за украса или без плод. Физалис плодчета е класика при приготвяне и поднасяне върху кремчетата брюле или други яйчени кремчета и шоколадови мусове ,съчетаването на вкусът му се допълва чудесно и не на последно място декорацията.Във Австрия и Франция можете да го видите поднесен по този начин.Приятно приготвяне и Хапване ви Желая !
Много Благодаря, за мен е радост от толкова добър кулинар ,като вас да получа това признание . Беше едно вдъхновение тази рецепта .Другия път ще се постарая с шоколадовите форми повече .Благодаря ви !:)
Преди да се сложи на водна баня , жълтъците се се разбиват със захарта на пухкав крем ,увеличават обема си двоино и когато се изстуди се смесва с разбита сметана 250 мл на това количество .Уникално вкусен крем е ,правя го редовно.
Моите коментари