Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Чирак

Моите коментари

Niki Zhelyazkova коментира:
Браво, радвам се, че ви е харесала. Тази година реших да сложа и цветно червено зеле и съжалявам, цялата се оцвети, но си остана вкусна, разбира се! Благодаря ви за доверието.
Niki Zhelyazkova коментира:
Страхотна е! Много обичам всякакви риби, но като скумрия на скара няма друга , толкова да ми е вкусна! Обичам я и си правя . Бъдете здрава !
Niki Zhelyazkova коментира:
Много вкусни изглеждат! Рецептата е чудесна!
Niki Zhelyazkova коментира:
Чудесни са, много често правя такива, но никога цели. Ще се пробва и този вариант!
Niki Zhelyazkova коментира:
Много ми хареса рецептата!
Niki Zhelyazkova коментира:
Много вкусни! И аз ги правя така, но напоследък вместо с кайма , слагам накълцано месо. Пилешко, или смесвам с пилешко и свинско. Стават чудесни. Благодаря !
Niki Zhelyazkova коментира:
Не съм се престрашила още да направя паейа, но знам, че се слага стъркче шафран и колоранте за жълтият цвят на ориза.А от месата малко пилешко на хапки, свинско на хапки, миди от трите вида, скариди, калмари и всичко горе изброено в рецептата.
Niki Zhelyazkova коментира:
Много ми хареса идеята!Благодаря !
Niki Zhelyazkova коментира:
Много обичам да правя капама за Нова Година или Коледа.Хареса ми и тази,чудна рецепта!Благодаря и за тази идея.Обикновенно импровизирам в готвенето,вземам от различни рецепти,или сама си добавям продукти,но винаги се получава много добре.
Niki Zhelyazkova коментира:
Съжалявам,но явно линкът не е приет от сайта.Скоро ще я пусна и тук,може и тази вечер.
Niki Zhelyazkova коментира:
Айде да не си преподаваме уроци по испански,защото сме факири в поучаването.Двойно "LL" се чете като българското "Й".Не знам на какви уроци сте били,но във всеки от учебниците го пише ясно това правило.А след това "й" има и буквата "а".Ето това е истинското значение на това словосъчетание и звучение.Но това в случая с рецептата няма никакво значение.Много големи лингвисти ставаме,там където не ни познават.Всички българи ,идващи в Испания с почти никакво ниво на езика тук се самозабравяме и ставаме най-големите разбирачи.А като трябва да разговаряме с тях си случим с няколко от техните думи за по-лесно,вмъкваме ръце,крака и т.н.Хубаво е да знаем кои сме и от къде сме.Другото е важно за собственото его.
Niki Zhelyazkova коментира:
Ето ,това е моята рецепта,ако искате вижте я за тортия.
Niki Zhelyazkova коментира:
Тортията си е много хубава.А целта да се получи това ястие е да е с картофи и яйца,може и с други продукти да е вътре.Много ми хареса това,че картофите са сварени.Аз я правя от няколко години ,но я правя класическа испанска тортия.Така ми я показаха и така си я правя.А картофите по класическия начин е да са добре задушени заедно с лука в съд до готовност.След което се смесва с яйцата и се пържи от двете страни.Тук никъде не е написала авторката ,че тигана е пълен с мазнина.Не и вменявайте никакви такива пропуски.Слага се малко мазнина и се загрява добре,след това се изсипва сместа с яйцата и картофите.След като се изпече се обръща на чиния и се допича и от другата страна.Всичко си е написало момичето както тя си я е направила.По важното в случая е,че на нея и близките и им харесва.Аз приветствам такива хрумки,и често импровизирам в готвенето.Ще ви дам линк на моята тортия ,ако искате вижте я.Мисля,че скоро ще я публикувам и тук.Рецептата ми хареса,защото се спестява време със сварените картофи,но пък няма как да и се сложи в случая лук.Но и така е много сполучлива.
Niki Zhelyazkova коментира:
За какво е брашното.
Niki Zhelyazkova коментира:
Аз ги режа 4 или на6 парчета,останалото е същото.Стават великолепни.
Niki Zhelyazkova коментира:
Здравейте,мога да направя лека корекция.И аз правя подобна рецепта,но в случая в тенджера под налягане езикът,телешкият се вари надъпчен на няколко места с игла,да не се надуе и запуши клапана.Варенето е само за 25 или 30 минути.Не само,че така пише в книжката на самата тенджера,но и аз правя език често.След сваряването му,се залива за няколко минутки със студена вода и се бели съвсем лесно.Освен това,киселите краставички не е нужно да се задушават,а само да се добавят към задушената смес.Останалите продукти могат да се сложат и с въображение да се сменят.Става наистина деликатес и превъзходно.Харесва ми рецептата.