Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Телешки Дроб
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Добавете предварително почистения, накиснат в оцет и вода, изплакнат и нарязан дроб.
С дървена шпатула, бъркайте, докато остане на мазнина....

В подходящ съд загрейте олиото и запържете дроба до пълна готовност. Телешкият дроб се пържи малко повече от свинския....

Нарежете черния дроб на парчета, изпържете го в сгорещеното олио.
Смесете го с изпържения лук, залейте с виното....

Прибавете дроба, задушете с фолио и пъхнете във фурната. Не забравяйте да добавите малко вода или от бульона от дроба....

Щом резените се пооцветят ги извадете и ги наредете върху дроба. Махнете тигана от огъня и към соса прибавете останалото масло....

2

Лукът се обелва и нарязва на ситно. След това се задушава в 1 с.л. мас и малко вода. Дробът се пържи в останалата мас на тих огън....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: