Как се Прави Луканка и Филе Елена

Разгледай всички 55 кулинарни идеи относно как се прави луканка и филе елена в Готвач.бг.
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месо
Оказва се, че типичните български деликатеси като панагюрската луканка и филе Елена, които преди време бяха защитени от Европейската ...
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти
. Това са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена. В този списък има още 1200 защитени продукта – някои от тях имат ...
Филе Елена
7
осолете с черен и червен пипер и чубрица. От единия край прекарайте връв и го завържете на проветриво място. След около 3 седмици вашето филе ...
Луканка
тежестта се увеличава всеки път. Най-доброто време за приготвянето на домашната луканка е кусната есен и началото на зимата. Съхраняват се на сухо...
Домашно филе Елена
8
Почистете месото, ако има мазничко. Нарежете го на подходящи парчета и го посолете обилно с едра сол от всички страни. Оставете го така да...
Разкошно Филе Елена
Разрязваме парчето месо на продълговати ивици с дебелина поне 7-8 см, за да може след сушенето да остане достатъчно голямо парче. В дълбок съд...
Домашно Филе Елена с кимион
Измиваме месото и го покриваме с морска сол. Престоява 24 часа, измиваме, изсушаваме след което хубаво оваляме в смесените подправки и...
Филе Елена от свински врат
Разтваряме едрата сол във водата. Потапяме почистения свински врат в саламурената вода за 24 часа. След като пренощува месото в саламурата...
Пълнени гъбки с филе Елена
Почистваме гъбите от пънчетата, измиваме ги и ги подреждаме в намазнена тавичка. Нарязваме на ситни кубчета филето Елена и пълним гъбите...
Бързо и лесно Филе Елена
1
. Филето се измива добре от захарта и се подсушава, след което се връща в кутията и се посипва обилно със сол. След 6-7 дена се измива от солта...
Филе Елена от какво се прави?
Често може да чуете да наричат филе Елена перлата на мезетата. Това изтънчено мезе е вкусен комплимент за отлежалото червено вино, затова и...
Как да съхраняваме домашното филе Елена?
Прословутото филе Елена е едно от най-обичаните родни мезета. То присъства на трапезите ни не само по специални поводи, но и винаги, когато ни...

Рейтинг

3.6
Общо 8 гласували
5 2
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: