Gotvach.bg»Избрани Колекции»Маринована Бамя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Украсява се отгоре с маринована бамя и зелени подправки по избор (магданоз, копър, босилек), с перца зелен лук и се сервира залята с останалата марината...

Изпържете бамята в сгорещена мазнина до приятен загар - пускайте и вадете бамята с решетъчна лъжица....

1

Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути....

1

1

Прибавете брашното и когато запръжката е готова отцедете бамята и я прибавете към нея....

За приятен кисел вкус може да добавите в супата малко оцет, но внимавайте да не се пресече млякото....

Разредете запръжката с бульона, добавете бамята и варете под похлупак около 20 минути на умерен огън до омекването ѝ....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: