Маринована Бамя

Разгледай всички 12 кулинарни идеи относно маринована бамя в Готвач.бг.
Маринована Бамя
Маринована Бамя
Приготвяме си буркани, като на дъното им поставяме оцета, солта, захарта и други подправки. Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за...
Кисела бамя
Кисела бамя
1
Изберете крехка и млада бамя, измийте я и я бланширайте, докато промени цвета си леко. На дъното на 1 голям буркан сложете всички подправки...
Предястие с маринована бамя и сирене
Предястие с маринована бамя и сирене
и се поставя върху канапе от овкусената бамя. Украсява се отгоре с маринована бамя и зелени подправки по избор (магданоз, копър, ...
Пържена бамя
Пържена бамя
Измийте бамята, махнете дръжките и я подсушете. Нарежете на еднакви парченца. Бланширайте бамята във вряща подсолена вода за 5 минути. След...
Консервирана Бамя
Консервирана Бамя
1
прибавяте солта, захарта, оцета и аспирина, който е добре счукан, за да се разтвори. Заливате с вода и затваряте добре. Така приготвената бамя ...
Стерилизирана бамя
Стерилизирана бамя
1
Задължително подберете прясна, млада, дребна бамя, която още няма образувани семена. Внимателно изрежете дръжките, като внимавате да не откриете...
Панирана бамя
Панирана бамя
Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути. След това хубаво я отцедете...
Постен рататуй с бамя
Постен рататуй с бамя
Нарязваме обеления патладжан на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди от горчивия сок. Нарязваме останалите продукти (без доматите) на...
Бамя в тава
Бамя в тава
Нарязваме лука на дребно и изсипваме в тава. Прибавяме към него бамята, зехтина, доматеното пюре и подправките. Разбъркваме добре и ако има...
Бамя Яхния по гръцки
Бамя Яхния по гръцки
Бамята се измива. Отрязва се дръжката заедно с част от главичката на бамята. В купичка се изсипва 1 с.л. сол, 3 с.л. оцет, разбърква се...
Яхния от сушена бамя
Яхния от сушена бамя
Измийте бамята и я накиснете 5-6 часа във вода и оцет по равни части, след което я изплакнете. Запържете в олиото ситно нарязания лук...
Задушена бамя по гръцки
Задушена бамя по гръцки
добавите още малко вода. Свалете от огъня, поръсете с магданоз и оставете поне 30 минути под похлупак, след което задушената бамя е готова за ...

Рейтинг

3.5
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: