Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Хлебчето чабата се разрязва на две половини напреки по дължината и двете половинки от вътрешната страна се запичат на горещия грил тиган....

За чабатата: срежете хляба на половина, след това нарежете дамата на шайби. Нарежете тиквичката по дължина и я запържете за малко....

Накиснете сушените домати предварително в гореща вода.
Пресейте брашното. Направете в средата кладенче и добавете маята, солта, захарта и зехтина...

1

Размекнатото масло и захарта се разбиват много добре.
Правим кладенче в брашното и чукваме яйцето, разбъркваме и постепенно прибавяме и подсладеното...

1

Смесете посочените продукти. Разрежете един лимон на резенчета, добавете го и оставете да престои за 1 нощ.
На следващия ден прецедете напитката...

Щом добие хубав златист цвят, изключете фурната и оставете италианската пита да изстине на отворена врата....

Сложете италианската фокача да се пече в загряна предварително на 200-230 градуса фурна. Печенето отнема около 20-30 минути....

В хладка вода се сипва солта и постепенно се добавя брашното и розмаринът. Разбърква се добре до получаване на гладко тесто. Покрива се и се оставя...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 6
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: