Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Важно е да се знаят някои подробности, в случай че ви се наложи да готвите калкан....

Калканът е изключително вкусна риба, а приготвянето и на фурна е най- лесният начин да и се насладим....

Ориентирайте се по прорезите по рибата - когато течността /сокчето/ в тях се изпари, калканът е готов....

Според мнозина най-добрият начин за приготвяне на калкан и а на други по-сухи риби, е задушаване и печене в сос....

Тавата се изважда и върху тиквичките се полага голямата риба калкан с коремчето надолу....

Всяко парче атлантически калкан се овалва в сместа с брашното и се пуска да се пържи....

Калканът се почиства, измива се и се нарязва на едри парчета. Сварява се в подсолена вода с лимонов сок за около 15 мин....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
51
43
30
21
10
Дай твоята оценка: