Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е сач?
Сачът представлява глинен съд, на който може да се приготвят както зеленчуци, така и месото....
Сач на огън
Сипва се повечко вода, за да не се спука сачът, ако се добавя студена вода при загрял сач. Разбърква се....
Хляб на сач
Печенето става бързо, защото самият сач е топъл и самата фурна, но хлябът на сач не изгоря....
Сирене върху сач
Режем сиренето на плочки и го редим на глинен сач.
Лука режем на тънки полумесеци и нареждаме върху сиренето....
Баница в сач
Гасите содата в киселото мляко. В купа разбивате с миксер яйцата и добавяте към тях шупналото кисело мляко, газираната вода и разбърквате допълнително...
Кашкавал на сач
Малък или със средна големина сач се загрява. Намазва се с олио.
Доматът се измива и нарязва на 3 дебели шайби....
Домашен зеленчуков сач
Всички нарязани продукти запържваме с повече олио в дълбок тиган и прехвърляме в загрят сач, като добавяме печените чушки, домат и краставичките....
Макарони на сачВ нагрятия сач се слагат осолените на вкус макарони и се нагряват, прибавя се настърганият кашкавал и се изчаква хубаво да се разтопи....
4
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: