Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено агне по добруджанскиПолучената смес изсипваме в тава и отгоре нареждаме агнешкото месо.
Покриваме с булото....
Гергьовско агне на пещНалива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и отгоре с фолио....
1
Бавно печено пълнено агне
Извадете тавата с печеното агнешко от фурната и оставете да отлежи поне час преди да сервирате.
Бавно печеното пълнено агне е готово....
Гергьовско агне в трап
С така приготвената плънка се пълни агнето и се зашива.
Агнето предварително трябва да е осолено отвътре....
Агне печено в трап
Така приготвената и охладена подробица се пълни в агнето, зашива се и се свива, за да се вържат краката на агнето....
Печено агне с ориз
Ориза добавяме във вече получилия се сос от печеното агнешко, добавяйки 2 ч.ч. вода....
Агне на механично чеверме
Закланото и почистено от вътрешностите агне се забучва по средата на механичния кол, а агнето се поставя така: първо вкарваш кола през отвора за трахеята...
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 6
50
43
32
21
10
Дай твоята оценка: