Gotvach.bg»Избрани Колекции»Готвене на Еленско Месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Еленско плато
Филе Елена, Еленски бут и Еленска сланина са продукти от свинско месо, приготвено в Еленският балкан, а не мезета от еленско месо....
Еленско филеФилетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.
След като се позапекат на...
1
Марината за еленско
След около 1 час еленското може да се извади от маринатата и да се изпържи или изпече....
Еленско със сметанов сосЗапържвате стековете и лука в тиган с масло. Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката.
Слагате...
1
Еленска кавърма
Еленското месо се сварява и нарязва на дребно.
Запържва се лука с малко зехтин и се добавят чушките, после еленското....
Еленски каренца
Слагате каретата за 6-8 часа в маринатата, приготвена от изброените продукти. Обръщайте месото от време на време. Подсушавате маринованите карета...
Еленски пърленки
Киселото мляко се разбива с водата, яйцето, захарта и солта. Брашното се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се за половин час....
Гъби по еленски
Гъбите се измиват и им се махат пънчетата. Колкото са по-големи гъбките, толкова по-добре.
Подреждат се с дупчицата надолу върху загрята скапа...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: