Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Кроасан
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Сутринта тестото вече е готово за приготвяне на кроасаните. Нарязвате го на две и разточвате кора, дебела 5 мм....

Соленият кроасан се разрязва на 2 по дължина като сандвич. Топеното сирене се намазва на двете вътрешни части на кроасана....

На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа...

Изрязваме внимателно горната част на кроасаните, но не докрай да се отдели, а да се държи в широката част и леко я разтваряме настрани....

Върху него се подрежда нарязания на филийки кроасан, а върху него - белият крем....

1

Но какво общо има всичко това с Франция и Париж, градът, който е прочут в целия свят с това, че прави най-хубавите кроасани?...

Класическите кроасани се приготвят от слоесто тесто с мая, за тях се подбират най-добрите естествени продукти....

Съвети при приготвянето на кроасани
1. Работете колкото се може по-бързо с тестото - ако се затопли маслото, ще започне да се топи....

Така навитите кроасани се поставят върху предварително намазнена тава или хартия за печене на разстояние един от друг и се оставят да втасан....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 4
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: