Дори и дамите, които спазват строга диета, ще бъдат изкушени да я нарушат от миризмата на току що изваден от фурната топъл кроасан. Пухкаво маслено тесто, пълно със сладка или солена плънка, направо се топи в устата и човек просто не е в състояние да му устои.
Приготвянето на кроасани не е никак лесна работа, но всъщност най-големият майсторлък е в замесванетона тестото. Веднъж замесено и отпочинало, вече може да пристъпите към завиването на кроасани.
За целта разточете кръгъл лист тесто с указаната в рецептата дебелина и го оформете на триъгълници. В основата на всеки триъгълни сложете по малко плънка (сладко, шоколад, пармезан, сирене) и навийте по посока върха.
Така навитите кроасани се поставят върху предварително намазнена тава или хартия за печене на разстояние един от друг и се оставят да втасан. След това се пекат до готовност. След като тайната за завиване на кроасани е разкрита, може да изненадате приятно любимите си хора с кроасани с банани или полезни пълнозърнести кроасани.
Коментари