Gotvach.bg»Съвети»Как се навиват кроасани?

Как се навиват кроасани?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се навиват кроасани?
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л-18%
Качество без компромис:
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
94.00 лв.
77.19 лв.

Дори и дамите, които спазват строга диета, ще бъдат изкушени да я нарушат от миризмата на току що изваден от фурната топъл кроасан. Пухкаво маслено тесто, пълно със сладка или солена плънка, направо се топи в устата и човек просто не е в състояние да му устои.

Приготвянето на кроасани не е никак лесна работа, но всъщност най-големият майсторлък е в замесванетона тестото. Веднъж замесено и отпочинало, вече може да пристъпите към завиването на кроасани.

За целта разточете кръгъл лист тесто с указаната в рецептата дебелина и го оформете на триъгълници. В основата на всеки триъгълни сложете по малко плънка (сладко, шоколад, пармезан, сирене) и навийте по посока върха.

Така навитите кроасани се поставят върху предварително намазнена тава или хартия за печене на разстояние един от друг и се оставят да втасан. След това се пекат до готовност. След като тайната за завиване на кроасани е разкрита, може да изненадате приятно любимите си хора с кроасани с банани или полезни пълнозърнести кроасани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен