Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Мокачино
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Разбиваме сметаната на гъст крем. Разтваряме кафето във водата и го прибавяме към сметаната.
Сипваме и какаото и кондензираните мляко и разбъркваме...

Разтопете шоколада и захарта заедно на водна баня, като внимавате да не загорят.
Бавно сипете към тях горещата вода при непрекъснато биене с тел...

За студено макачино се смесват обезмасленото прясно мляко, какаото на прах, захарта и екстракта от ванилия....

Сварете кафето, сипете го в подходяща по-голяма чаша и разбъркайте със захарта и какаото.
Кипнете 50 мл вода и запарете предварително канелата...

Най-доброто мокачино се приготвя с току-що смляно кафе и хубаво какао или ако сте решили да го правите с шоколад - хубав, истински....

Подготвя се подходяща висока чаша. На дъното се слага топингът шоколад. Млякото се сипва в желязно канче, за да се загрее....

На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа...

Прехвърлете в подходяща чаша ароматното лате.
Поръсете с канелата и сервирайте веднага лате с куркума....

Разбъркайте старателно и поднесете латето.
Може да украсите напитката лате с халва. Чудесна сгряваща идея за студените дни....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
53
42
34
21
10
Дай твоята оценка: