Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Яребица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Измитите, отлежали и мариновани яребици се шпиковат с парчета сланина. Отвътре се поръсват със сол и черен пипер и се мажат с масло....

Когато месото омекне, прави се застройка от киселото мляко и брашното. Тя се излива в тавата и яребицата се доизпича заедно с нея....

Ако ще сервирате желираната яребица студена, поднесете по същия начин, само че този път хлябът не се пече....

Яребицата се почиства, сварява се и се обезкостява. Месото се нарязва на парченца и се охлажда. Яйцата и морковът се сваряват....

Вадят се и се слагат на умерено загрята скара, като се пекат от двете страни до зачервяване. При обръщането се капват по няколко капки олио....

Но колко от нас знаят как да приготвят яребицата така, че тя да запази своите полезни качества и вкусови характеристики?...

Във всяка една страна, си имат собствени начини и традиции за приготвяне на яребицата. В Русия тази птица се пържи, въпреки че е много малка....

Яребицата може да се приготви вкусно по най-различни начини: тези птици се варят, пържат, задушават, като могат и да се панират със зеленчуци или...

Посоляваме почистените яребици, поръсваме леко с брашно, поставяме в сгорещена мас, наливаме вода и печем до омекване....

Оставете плънката да се охлади. С нея напълнете яребиците и забодете отвора с клечка за зъби....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
54
42
31
22
10
Дай твоята оценка: