Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Яребица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Измитите, отлежали и мариновани яребици се шпиковат с парчета сланина. Отвътре се поръсват със сол и черен пипер и се мажат с масло....

Ако ще сервирате желираната яребица студена, поднесете по същия начин, само че този път хлябът не се пече....

Когато месото омекне, прави се застройка от киселото мляко и брашното. Тя се излива в тавата и яребицата се доизпича заедно с нея....

Вадят се и се слагат на умерено загрята скара, като се пекат от двете страни до зачервяване. При обръщането се капват по няколко капки олио....

Яребицата се почиства, сварява се и се обезкостява. Месото се нарязва на парченца и се охлажда. Яйцата и морковът се сваряват....

Но колко от нас знаят как да приготвят яребицата така, че тя да запази своите полезни качества и вкусови характеристики?...

Във всяка една страна, си имат собствени начини и традиции за приготвяне на яребицата. В Русия тази птица се пържи, въпреки че е много малка....

Яребицата може да се приготви вкусно по най-различни начини: тези птици се варят, пържат, задушават, като могат и да се панират със зеленчуци или...

Посоляваме почистените яребици, поръсваме леко с брашно, поставяме в сгорещена мас, наливаме вода и печем до омекване....

Оставете плънката да се охлади. С нея напълнете яребиците и забодете отвора с клечка за зъби....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
54
42
31
22
10
Дай твоята оценка: