Gotvach.bg»Избрани Колекции»Съхранение на Манатарки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и консервиране на гъбиКогато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка....
Стерилизирани бланширани манатарки
В буркани се слагат нарязаните манатарки, нарязаните моркови, магданоз, черен пипер, по 1 к.л. сол и се долива вода....
Как се консервират манатарки?
Бърканите се стерилизират 60 минути.
Гъбите може да се ползват пресни, да се осолят или мариноват, преди да се наредят в бурканите....
Манатарки
Избор и съхранение на манатарки
Купувайки си манатарки трябва да обърнете внимание на външния вид и миризмата....
Непознатите гъби: Гъба Анасонка
Анасонката спада към ядливите гъби и се счита за гъба с добри качества, но се употребява в комбинация с други видове, защото е твърде ароматна....
Непознатите гъби: Гъба Лисичка
Лисичка е интересно име за гъбка. Непозната е, както много други гъби в България....
Непознатите гъби: Бадемова гъба
Използва се най-често за приготвянето на супи, а заедно с други гъби е чудесна за консервиране в оцет....
Супа от гъби манатарки
В момента не е сезона на гъбите, особено на диворастящите, затова използвах замразени от фризера....
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка: