Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за сладки хапки с повод и без повод

Идеи за сладки хапки с повод и без повод

Сладки хапки с повод и без повод

Очаква ви специален повод и все още се чудите какъв десерт да приготвите?

Разгледайте нашите предложения за сладки хапки, които са идеални за партита, барбекюта, бебешки погачи или за без повод, когато ви се дояде нещо сладко.

Всички те са лесни за приготвяне и много вкусни. Насладете им се!

Лимонови тарталети с целувки

Лимонови тарталети са идеалните сладки хапки

Загрейте фурната, сложете предварително приготвените тарталети и печете до златисто. След това намалете градусите и оставете целувките във фурната докато изсъхнат. Сервирайте ги студени, като върху всяка лимонова тарталелета поставете по една целувка.

Мини шоколадови кексчета с цветна глазура

Изпечете кексчетата и ги оставете да изстинат. Разпределете цветната глазура в различни купички. Намажете кексчета с маслен крем и след това ги залейте с глазурата.

Мини баклава с канела и орехи

Баклава на хапки

Пригответе сироп със захар, лимонов сок и вода. Намажете всяка една от корите за баклавата с масло и пълнеж от канела и орехи. С остър нож нарежете баклавата на малки квадратчета. Печете до златисто около 30-35 минути. Накрая я залейте със сиропа и я оставете на стайна температура за 3 часа.

Мини еклери с ягоди и крем

Загрейте фурната и пригответе сместа за еклерите. С помощта на шприц оформете еклерите върху хартия за печене. Печете до златисто около 20-25 минути. Преместете еклерите на решетка, когато са готови, за да се охладят. Срежете всеки от еклерите на две половинки. Намажете ги си ванилов крем и добавете ягоди. Слепете половинките като сандвич и ги наръсете с пудра захар.

Лесни бонбонки с фъстъчено масло

Идеи за сладки хапки с повод и без повод

Пригответе 12 мини формички за бонбони. С помощта на лъжица разпределете предварително приготвената смес от шоколад и фъстъчено масло във формичките. Поръсете бонбоните със смлени лешници и ги замразете във фризер за 15 минути. Оставете ги на стайна температура, преди консумиране.

Ягоди с шоколад

Разтопете шоколада на водна баня за 3-5 минути. Потопете всяка една от ягодите в шоколада и след това поръсете със смлян шамфъстък. След това ги наредете върху восъчна хартия и ги оставете да се стегнат в хладилник за 15 минути.

Мини чийзкейк с бадеми

Ягоди с шоколад са лесни парти хапки

Загрейте фурната. Блендирайте необходимите продукти - бисквитки, захар, сол и масло до получаване на еднородна смес. Пригответе малки формички за чийзкейк и ги напълнете с готовата смес. Печете около 10 минути и ги оставете да изстинат на стайна температура. Разбъркайте с миксер крема сирене и бадемов екстракт. Намажете готовите чийзкейкове с получената смес и добавете по един бадем отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest