Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Идеалните канапета за пилешкото месо

Идеалните канапета за пилешкото месо

Канапета за пилешкото месо
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Канапетата за пилешко месо могат да бъдат чудесни предястия. Те са много лесни за приготвяне и страхотна идея за моментите, в които ви изненадат неочаквани гости в последния момент.

Разгледайте нашите предложения за канапета за пилешкото месо, които дори можете да си приготвите и за обяд.

Канапе с пилешко месо и гъби

Канапе с гъби за пилешкото месо

Необходими продукти:

пилешки гърди

• леко запържен гъби

• масло

• настъргано сирене (може да използвате моцарела, пармезан или чедър )

• майонеза

• копър

• нарязана багета

Приготвяне:

1. Нарежете гъбите, леко ги запържете на висока температура с масло до златисто, подправете със сол и черен пипер. Оставете ги да се охладят.

2. Добавете пилешко месо, гъби, майонеза, сирене и копър.

3. Нарежете багетата на филийки.

4. Покрийте всяка от тях с готовата смес.

5. Печете в предварително загрята фурна до 180°C за 12-15 минути.

6. Сервирайте ги топли.

Канапе с пилешко месо, бекон и сос Алфредо

Пилешко със сос Алфредо

Необходими продукти:

пилешки гърди на скара

• нарязан бекон

• 1 връзка зелен лук

• домашно приготвен сос Алфредо

• пармезан

• нарязана багета

Приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180°C. Нарежете на ситно пилешко месо и бекона и ги преместете в средна по големина купа. Нарежете зеления лук и го добавете към сместа. Накрая прибавете и домашно приготвения сос Алфредо, докато е топъл и разбъркайте добре.

2. Добавете настърганото сирене пармезан към сместа и разбъркайте отново.

3. Нарежете багетата на филийки.

4. Намажете всяка от филийките със сместа и ги наредете върху хартия за печене.

5. Поръсете всяко от канапетата с настъргания пармезан. Печете в продължение на 25 минути.

6. Оставете ги да се охладят за 5 - 10 минути преди сервиране.

Канапе с пилешко месо, спанак и артишок

Необходими продукти:

• нарязан артишок

• пилешки гърди

• спанак

• чери домати

• крема сирене

• майонеза

• пармезан

• моцарела

• нарязана франзела

Приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180°C. Нарежете франзелата на филийки.

2. Нарежете пилешкото месо, спанака, артишока и чери доматите.

3. Смесете всички съставки в купа. Добавете крема сиренето и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.

4. Покрийте всяка филийките със сместа. Печете за 10-12 минути, докато сиренето се разтопи и хлябът стане хрупкав.

5. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest