Канапетата за пилешко месо могат да бъдат чудесни предястия. Те са много лесни за приготвяне и страхотна идея за моментите, в които ви изненадат неочаквани гости в последния момент.
Разгледайте нашите предложения за канапета за пилешкото месо, които дори можете да си приготвите и за обяд.
Канапе с пилешко месо и гъби
Необходими продукти:
• леко запържен гъби
• масло
• настъргано сирене (може да използвате моцарела, пармезан или чедър )
• майонеза
• копър
• нарязана багета
Приготвяне:
1. Нарежете гъбите, леко ги запържете на висока температура с масло до златисто, подправете със сол и черен пипер. Оставете ги да се охладят.
2. Добавете пилешко месо, гъби, майонеза, сирене и копър.
3. Нарежете багетата на филийки.
4. Покрийте всяка от тях с готовата смес.
5. Печете в предварително загрята фурна до 180°C за 12-15 минути.
6. Сервирайте ги топли.
Канапе с пилешко месо, бекон и сос Алфредо
Необходими продукти:
• нарязан бекон
• 1 връзка зелен лук
• домашно приготвен сос Алфредо
• пармезан
• нарязана багета
Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180°C. Нарежете на ситно пилешко месо и бекона и ги преместете в средна по големина купа. Нарежете зеления лук и го добавете към сместа. Накрая прибавете и домашно приготвения сос Алфредо, докато е топъл и разбъркайте добре.
2. Добавете настърганото сирене пармезан към сместа и разбъркайте отново.
3. Нарежете багетата на филийки.
4. Намажете всяка от филийките със сместа и ги наредете върху хартия за печене.
5. Поръсете всяко от канапетата с настъргания пармезан. Печете в продължение на 25 минути.
6. Оставете ги да се охладят за 5 - 10 минути преди сервиране.
Канапе с пилешко месо, спанак и артишок
Необходими продукти:
• нарязан артишок
• пилешки гърди
• спанак
• чери домати
• крема сирене
• майонеза
• пармезан
• моцарела
• нарязана франзела
Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180°C. Нарежете франзелата на филийки.
2. Нарежете пилешкото месо, спанака, артишока и чери доматите.
3. Смесете всички съставки в купа. Добавете крема сиренето и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.
4. Покрийте всяка филийките със сместа. Печете за 10-12 минути, докато сиренето се разтопи и хлябът стане хрупкав.
5. Сервирайте веднага.
Коментари