Стремежът на всеки човек днес е да се храни здравословно и вкусно, запазвайки отличния вид на фигурата си. Това не е трудно, ако се научим да съчетаваме правилно групите храни.
Продуктите, които консумираме, се нуждаят от различни стомашни сокове, за да се разградят в тялото. Ако се комбинират неподходящи храни, соковете, които ги разграждат, се неутрализират взаимно, храната не се смила за необходимото време и ферментира в стомаха.
Това води до проблеми на храносмилателния тракт. Отражението върху външния вид е видимо, кожата придобива болнав вид, тялото се отпуска, натрупват се мазнини около талията.
Затова за правилното комбиниране на храните ни е нужна информация, която да ни помогне да се храним здравословно, вкусно и да се погрижим за талията си. Ето някои съчетания на протеинови храни и зеленчуци, които ще изпълнят тези условия.
Твърдо сварени яйца и зеленчуци
В яйцето има невероятно много полезни вещества, между които и протеини. Освен че подпомагат организма в борбата му срещу болестите и осигуряват по-добра зрителна острота, те се грижат и за добрата фигура. Затова към зеленчуковата салата винаги може да се добави твърдо сварено яйце, тя ще стане по-вкусна и ще работи и за тънката ви талия.
Пиле и лют червен пипер
Богатото на протеини пилешко месо позволява организмът да се засити за по-дълго. Трябва обаче да се провери дали не е пълно с хормони и антибиотици, които имат обратен ефект. Лютият червен пипер изгаря мазнините и потиска апетита.
Риба тон и джинджифил
В рибата тон има омега-3 мастни киселини, които не позволяват на мазнините да се натрупват в областта на корема. Джинджифилът помага на стомаха да се освободи по-бързо от храната и пречи на ензимите, които предизвикват стомашни възпаления. Съчетанието на тези две храни помага за освобождаване от тежестта на излишните килограми в областта на талията.
Правилното съчетаване на храните подобрява работата на храносмилателната система, дава достатъчно енергия на тялото и в същото време се грижи за талията.
Коментари