Червените банани се отглеждат в плантации на Сейшелите, където са най-подходящите условия за тях. Това са банани с червеникаво-пурпурна обвивка, като някои от тях са по-малки и по-дебели от обикновенните банани, а други по-големи.
Отвътре червените банани са кремави или светло розови на цвят. Те са и по - меки и по-сладки от жълтите сортове и с лек привкус на малина. За да познаете, че тези банани са зрели, те трябва да са тъмночервени или кестеняви отвън и меки при натиск.
Както жълтите банани, така и тези, зреят най-добре за няколко дни на стайна температура и се съхраняват на хладно, но не в хладилник. Този сорт банани са по-полезни от обикновените, защото
съдържат повече каротин, витамин С, витамин В6, калий, желязо, антиоксиданти, магнезии, фибри.
Колкото са по-червени бананите, толкова имат повече каротин и витамин С.
На нашия пазар са разпространени много слабо, но ако ги намерите, вземете си от тях, защото няма да съжалявате. Каротинът в тях ще е отговорен за доброто ви зрение и здравата ви кожа. Антиоксидантите, които съдържат, ще предпазят клетките ви и ще намалят риска от някои заболявания.
Когато си похапвате сладко, сладко от червеното изкушение, ще приемете голяма доза витамин С и витамин В6, които ще засилят имунната ви система, а калият ще предпази сърцето ви.
Всички банани съдържат три естествени източника на захар - захароза, фруктиза и глюкоза, което ги прави източник на назабавна и устойчива енергия.
Червените банани се консумират сурови, като добавка на десерти и плодови салати, но също могат да се пекат и пържат. Те се предлагат и сушени в магазините - идеална добавка за вашето мюсли.
След всичко изброено за тях, се надяваме, че ще задействам любопитството ви и ще ги потърсите в магазините при плодовете.
Коментари