Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Хитри готварски трикове за всяка домакиня

Хитри готварски трикове за всяка домакиня

готвене

В кухнята всяка домакиня иска да се чувства като майстор! Но някои ястия невинаги могат да бъдат приготвени перфектно - само ако знаете кулинарните тънкости, можете да създадете шедьоври.

Предлагаме ви да прочетете ценни съвети, които готвачът на всеки приличен ресторант знае със сигурност. Не е необходимо да сте главен готвач, за да вложите душата си в храна. Всеки може да приготви вкусна и красива храна, основното е желанието!

Използвайте нашите готварски съвети дори в обикновените рецепти и ще видите колко по-вкусна ще бъдат закуската, обядът и вечерята.

Червеното вино оцветява всяко ястие червено, добре се съчетава с месо, придава незабравим аромат на сосове. Защо да не използвате този трик, за да подобрите ежедневното си меню? Представете си: яхния със зеленчуци и червено вино... Красота!

За да предадете лек чеснов вкус на цялото ястие, натрийте чиния със скилидка чесън и след това поставете салатата или гарнитурата върху нея.

Новият вкус на марината за месо: тъмна бира или смес от светла бира със соев сос, сол и черен пипер на вкус. Бирата може да се добави към задушени зеленчуци, тя ще придаде специална миризма и вкус на обикновените варени картофи.

Пресолената супа може да бъде спасена по два начина. Потопете марля в нея с малко количество несолена каша и изчакайте да заври, кашата ще абсорбира излишната сол. Вторият начин: потопете супена лъжица в супата с кубче рафинирана захар. Когато захарта започне да се топи, извадете лъжицата, повторете процедурата няколко пъти, като сменяте кубчетата захар.

Солете черния дроб само в края на готвенето, в противен случай той ще стане твърд.

За да предотвратите залепването на горната част на тортата, покрийте тортата с навлажнена хартия.

Оризът ще се запази снежнобял, ако добавите към него малко оцет по време на готвене.

За да отрежете лесно твърдо сварено яйце, намокрете острието на ножа със студена вода. Така жълтъкът няма да се разпадне.

Ако хвърлите парче лед в бульона и го доведете до кипене, той ще бъде прозрачен.

готвене на боб

При готвене бобът няма да потъмнее, ако го готвите в отворена тенджера.

Плънката ще бъде по-вкусна, ако добавите малко суров лук, малко пържен лук и ситно настъргани сурови картофи.

Говеждото месо няма да бъде твърдо, ако го мариновате в майонеза за 30 минути преди готвене.

Патладжанът няма да бъде неприятно горчив, ако преди готвене го нарежете на малки парченца, осолите и оставете да престои известно време. След това изплакнете патладжана в студена вода.

Лесно е да обелите бадемите, ако първо ги сварите във вода за 5 минути, а след това оставите ядките да се охладят в студена вода.

Заквасената сметана ще бъде по-добре да се разбие в крем, ако добавите малко белтък към нея.

Ако добавите щипка сол към смляното кафе, приготвената напитка ще бъде по-вкусна!

За да може печеното във фурната месо да придобие вкусна руменина и коричка, достатъчно е да го намажете със сок от нар, мед, разреден коняк или вода и сухо вино.

Твърдото месо ще бъде по-меко, ако добавите бананова кора към бульона и готвите месото с него.

Ябълките в тортата Шарлота няма да потънат на дъното на формата, ако ги оваляте в брашно преди готвене.

Вместо галета използвайте смлени ядки - вкусът не може да се изрази с думи! И са много по-полезни от сухарите.

Загрейте чиниите преди да сервирате топло ястие и охладете чиниите, преди да сервирате студено. Такъв прост трик, а вкусът ще стане по-наситен, свежестта няма да бъде загубена.

Току-що приготвеното месо не е необходимо да се сервира веднага: оставете го да се охлади малко и да придобие пълен вкус.

винегрет

Винегретът ще бъде много по-вкусен, ако добавите супена лъжица мляко и чаена лъжичка гранулирана захар.

Гответе само със сухи ръце.

Опитвайте храната, докато готвите! Това ще ви помогне да не сгрешите с количеството сол и подправки, правилно изчислете времето за готвене.

Преди да свалите супата от котлона, добавете малко пресен сок от моркови, зеле или домат. Това ще засили вкуса на супата и ще я обогати с витамини.

С тъп нож е по-лесно да се нараните, защото влагате повече усилия в нарязването на храна. Винаги дръжте остри ножове в кухнята!

Ванилията е чудесна подправка за добавка към зеленчукови салати. Опитайте, вкусно е!

Споделяйки тези кулинарни трикове с приятелите си, можете да им помогнете да се чувстват по-уверени в кухнята. Храната трябва да е вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest