Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Карбонара - най-популярната паста в света! Оригиналната рецепта

Карбонара - най-популярната паста в света! Оригиналната рецепта

Карбонара - най-популярната паста в света! Оригиналната рецепта
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
60.14 лв.

Всички сме чували за вкусните спагети Карбонара. Никой никога не е съжалявал, че ги е опитал. Те са част от всяко традиционно италианско меню. Създадени са в Рим, област Лацио в средата на 20 век, след Втората световна война.

Приготвяли ли сте ги някога Карбонара у дома? Рецептата изглежда много лесна, нали? Тя основно съдържа месо, яйца и паста. Подобно на повечето ястия, съдържащи малко съставки, рецептата за спагети Карбонара също има техника, която прави цялата магия. Истината е, че ако нямате наистина страхотни съставки и не приложите няколко ключови техники, ще останете разочаровани и гладни.

Представяме ви оригиналната рецепта за най-популярната паста в света - Карбонара.

Необходими продукти:

- 400 г спагети;

- 4 големи яйца;

- 200 г гуанчале (свински бузи);

- 100 г настъргано сирене Пекорино;

- прясно натрошен черен пипер;

- сол;

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите ал денте в 6 литра щедро подсолена вода. Когато са готови, запазете около 120 мл от водата, след което отцедете останалото количество.

2. Нарежете гуанчалето на кубчета. Докато спагетите се варят, в голям тиган на среден огън добавете нарязаното месо и го запържете за около 3 минути или докато стане хрупкаво и златисто на цвят. Не добавяйте допълнително мазнина, тъй като гуанчалето е достатъчно мазно. Преместете тигана от котлона;

3. В малка купа разбийте яйцата и прибавете настърганото сирене Пекорино. Разбъркайте до получаването на кремообразен сос.

4. Върнете тигана обратно на котлона и сипете половината от запазената вода. Прибавете спагетите и разбъркайте добре;

5. Тази част от рецептата е изключително важна, трябва да бъдете изключително бързи и сръчни! Махнете тигана от котлона и добавете яйчената смес, като разбърквате много бързо, докато яйцата се сгъстят. Ако сосът ви се струва прекалено гъст, разредете го останалото количество вода;

6. Овкусете обилно с прясно натрошения черен пипер и настъргано сирене Пекорино;

7. Консумирайте веднага след сервиране.

Вече знаете всички трикове, за да направите перфектна паста Карбонара. Не губете време и запретвайте ръкави. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен