Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Хаш-хаш кебап - истинският вкус на турската кухня

Хаш-хаш кебап - истинският вкус на турската кухня

MarinellaMarinella
Новак
8
Хаш-хаш кебап - истинският вкус на турската кухня

Турската кухня е смесица от кулинарните традиции на различни култури. В нея голямо влияние имат арабскияt свят и балканските народи. Турция е успяла да трансформира това влияние и сега е известна със своите пищни гозби, изпълнени с вкусове и аромати.

Едно от популярните ястия в южната ни съседка е хаш-хаш кебапът. Произходът на този турски кебапа е от древна Персия.

Това са всъщност шишчета от агнешко месо. Те се пекат на дървени въглища и задължително се поднасят с кисело мляко.

Подправките, които се използват за месото, са карамфил, канела и кимион.

В Истанбул и Измир използваните подправки не са много, но колкото по на югоизток отивате, толкова по-люта става храната.

Ето и най-популярната рецепта за приготвяне на хаш-хаш кебап:

Продуктите, които ще ви бъдат необходими са:

агнешка кайма, черен и червен пипер, сол, пресни лук и магданоз, кимион, чесън и домати.

Омесете каймата с подправките и направете малки кебапчета, които увийте около плоски дървени шишчета, които предварително сте накиснали във вода.

Оставете ги в хладилника. Изпечете няколко домата, които след това обелете и намачкайте.

Запържете доматеното пюре в загрят тиган с няколко скилидки чесън.

След това добавете лука и магданоза и оставете на слаб котлон за около пет минути.

Опечете шишчетата на скара, залейте ги с готовия сос и добавете гъсто кисело мляко.

Вашият хаш-хаш кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest