Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за здравословни и засищащи закуски

Идеи за здравословни и засищащи закуски

Горски плодове, сурови ядки и мляко

Закуската е най-важното хранене за деня. И същевременно онзи момент, който може да ни даде сили в средата на деня, когато изтощението се оказва по-силно от желанието ни свършим нещо полезно.

Да, малките междинни закуски са също толкова значими колкото първото обилно хапване за деня. Ето защо не бива да ги подценяваме.

Закуската като явление не е ново нещо. Според изследователите най-напред тя се състои от естествени храни като ябълки, грозде, мед, накиснато жито. Нещо леко и полезно. Но бързо се превръща в индустрия. Затова и днес се предлагат толкова много закуски по магазините.

Проблемът с тях е, че съдържат големи количества преработена захар или други вредни подсладители. А, както знаем, не са приятели на нашето тяло.

От друга страна, не е никак сложно сами да си приготвим нещо вкусно и здравословно за закуска. Нещо, което да ни зареди с енергия в следващите часове, но да не ни оставя с чувство за тежест в стомаха.

С тази цел в следващите редове ви представяме някои интересни и здравословни идеи за закуска.

Ябълки с фъстъчено масло

Всички сме чували за прословутия сандвич с фъстъчено масло. Но ако търсите безглутенов вариант на тази класика, може просто да разрежете цяла ябълка на филии и да ги намажете с любимия лешников тахан или фъстъчено масло. Сами ще оцените кулинарните достойнства на тази засищаща и здравословна закуска.

Банан с лешников тахан

Единственото, което трябва да направите, е да смачкате банан с вилица и да го сместите с тахана. По желание може да добавите и кокосови стърготини. Имате един прекрасен веган крем за здравословна закуска.

Тост с авокадо

Нуждата от повече фибри през деня не трябва да остава на заден план. За целта ще ви помогне вкусен тост с авокадо. Какво ви е нужно. Просто една или две филии с пълнозърнест хляб. Можете да ги намажете с веган пастет от авокадо, който сами сте си приготвили. За него пък трябва само да обелите и пасирате зрял плод и да го овкусите с малко зехтин, сол, оцет и зелени подправки.

Вижте в галерията ни още идеи за вкусни и здравословни закуски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати